Diari Més

Successos

58 dotacions de Bombers treballen en un incendi entre Vinebre i la Torre de l'Espanyol

La marinada que bufa dificulta les tasques d'extinció i ja afecta 100 hectàrees

Imatge aèria de l'incendi forestal de Ribera d'Ebre.

41 dotacions de Bombers treballen en un incendi entre Vinebre i la Torre de l'EspanyolBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

50 de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre. Els Bombers han rebut un avís a les 14.29 hores per una columna de foc propera a la T-714, entre els dos municipis de la Ribera d'Ebre. Segons Agents Rurals, el foc afecta una superfície aproximada d'unes 100 hectàrees.

Els Bombers estan prioritzan l'extinció al flanc dret, ja que és el que té més potencial per propagar-se. A la zona bufa marinada, fet que dificulta les tasques d'extinció.

El Servei Català de Trànsit ha tallat la circulació de laT-714 a Cabacés (Priorat) en tots dos sentits per la proximitat del foc. Concretament, entre els punts quilomètrics 10 i 26. També es troba tallada la T-2237 a Vinebre entre els quilòmetres 1 i 16. La T-703 entre Palma d'Ebre i la C-233 també està tallada, a més de la C-233 entre Bovera i Flix.

Fins al lloc també hi ha quatre efectius de seguretat ciutadana de Mossos d'Esquadra i 3 binomis ARRO. També hi treballen Agrupacions de Defensa Forestal, Agents Rurals, Protecció Civil, Policia Local i el SEM.

Onada de calor

L'incendi s'ha originat aquest dimecres, quan ens trobem en plena onada de calor. Ribera d'Ebre es troba al nivel dos dintre del Pla Alfa.LaGeneralitat ha activat en fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT. El pic màxim de temperatures i la calor extrema es preveu que afecti de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya a partir de dijous i divendres. La previsió indica que les temperatures podran superar els 40 graus a l'interior i que l'episodi s'allargui fins diumenge.

Aquesta onada de calor coincideix amb l'augment del risc d'incendis a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent.

Imatge de l'incendi entre

25 dotacions de Bombers treballen en un incendi entre Vinebre i la Torre de l'EspanyolBombers

Imagen del incendio entre Vinebre y la Torre de l'Espanyol.

25 dotacions de Bombers treballen en un incendi entre Vinebre i la Torre de l'EspanyolBombers

Imatge de l'incendi entre Vinebre i la Torre de l'Espanyol.

25 dotacions de Bombers treballen en un incendi entre Vinebre i la Torre de l'EspanyolBombers

tracking