Diari Més

Política municipal

ERC liderarà el Consell Comarcal de la Terra Alta amb un pacte a cinc

La regidora republicana d'Arnes, Neus Sanromà, serà la presidenta

La regidora republicana d'Arnes, Neus Sanromà, serà la presidenta.

ERC liderarà el Consell Comarcal de la Terra Alta amb un pacte a cincERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC liderarà el Consell Comarcal de la Terra Alta amb un pacte a cinc que acaba amb l'hegemonia històrica de Junts per Catalunya en aquesta comarca. L'antiga Convergència havia governat a la Terra Alta des de la creació dels consells però aquest dijous s'ha tancat i firmat un acord de govern entre ERC, la UPTA (Unió per la Terra Alta), la FIC, Entesa i l'Agrupació d'Electors de Bot. Neus Sanromà, regidora d'ERC a Arnes, serà la presidenta. «La finalitat és sumar forces i canviar el sentit del consell comarcal», ha defensat. L'Agrupació d'Electors va perdre la representació al Consell però se l'ha inclòs al pacte per visualitzar, amb vuit dels dotze alcaldes de la comarca, «la voluntat evident de canvi».

En el marc d’una roda de premsa conjunta a Bot, la nova presidenta ha assenyalat que els diferents actors que han possibilitat del pacte aposten per «una nova gestió de la comarca». Sanromà també ha destacat que vuit alcaldes donen suport a aquest acord, constituint una majoria absoluta. «És un pacte inclusiu que vol cohesionar tota la comarca i l'objectiu és ben clar: treballar per tota la nostra gent», ha remarcat la regidora d’Arnes.

A més, Sanromà ha expressat la voluntat de que el consell d’alcaldes tingui una representació «forta i potent» i que les decisions que prengui «es tinguin en consideració i puguin tirar endavant dins del programa del consell comarcal». Alhora, la regidora ha defensat que cal que les dones vagin assumint cada cop «més quotes de poder».

L’organigrama

Esquerra Republicana comptarà amb la presidència, la primera vicepresidència i sis àrees de treball; la UPTA ocuparà la segona vicepresidència i dues àrees de treball; la FIC, la tercera vicepresidència i una àrea de treball, i Entesa obtindrà la quarta vicepresidència i una àrea de treball.

En referència a les àrees de governació, Esquerra Republicana ocuparà Governació; Recursos humans; Serveis socials; Obra, serveis i assistència municipal; Cultura, ensenyament i noves tecnologies; i Promoció econòmica i comunicació. L’UPTA gestionarà les àrees d’Agricultura i Medi Ambient; la FIC, Joventut i esports; i Entesa, Turisme, consum i comerç.

tracking