Diari Més

Riba-roja d'Ebre inicia la legislatura amb el repte de gestionar el polèmic dipòsit de residus industrials

L'alcalde que va autoritzar-ne la construcció revalida el càrrec i fa una crida a restablir el diàleg

Pla general dels veïns concentrats a la plaça de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre en defensa del projecte de dipòsit de residus que s'ha començat a construir. Imatge del 18 d'abril del 2019 (horitzontal)

abocador, terreny, Ribera Digna, protesta, Riba-roja Decideix, encadenat, Ajuntament, obra, concentració, dipòsit, Riba-rojaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Riba-roja d'Ebre ha iniciat la legislatura amb el repte de gestionar el polèmic dipòsit de residus industrials no perillosos i el centre de valorització de les Valls. L'alcalde que va autoritzar-ne la construcció, Antonio Suárez, ha revalidat el càrrec ampliant la majoria absoluta de cinc a sis regidors amb una candidatura independent (Més Riba-roja d'Ebre) després que abandonés el PDeCAT. El batlle de Riba-roja va tirar endavant el projecte de l'abocador malgrat l'oposició de sectors del territori, d'altres municipis de la comarca i de la Generalitat.

A la presa de possessió, Suárez va admetre que l'actual és un «moment atípic» amb un «clima de convivència comarcal enrarit». Segons l'alcalde, altres municipis van superar «certs límits» però va fer una crida a restablir el diàleg amb els municipis de la zona i també amb la Generalitat, sempre sota la premissa de respecte a l'autonomia municipal.

«Cal una acció supramunicipal conjunta i una única localització empresarial per al Nord de la Ribera coliderada pels Ajuntaments de Flix, Ascó i Riba-roja per fer front al tancament de la nuclear», va dir. De cara a l'any 2030, el tancament anunciat dels dos reactors nuclears d'Ascó suposarà la pèrdua de mil llocs de treball i Suárez defensa no excloure cap sector econòmic per fer-hi front i impulsar el desenvolupament de la comarca.

Suárez va defensar el dipòsit i va dir que la consecució del projecte suposa «un canvi de paradigma en la gestió municipal». Segons l'alcalde, l'augment d'ingressos que suposarà hauria de permetre sanejar els comptes municipals i augmentar les inversions així com abaixar impostos. Suárez va posar èmfasi en el repte «d'implementar un projecte que marcarà tota una generació» i va defensar que el projecte de l'abocador està «al servei del país».

«L'equip de govern confia de nou en la complicitat de tots nou regidors per fer bé les coses i fer respectar el poble arreu del país», va dir. El partit de l'oposició es va comprometre a fer una oposició «correcte i responsable» i va insistir que caldria un govern d'unitat entre els dos partits per «contrarestar el que els ve a sobre» perquè el moviment contrari al dipòsit «no ha acabat encara». El dipòsit i el centre de valorització de les Valls està actualment en construcció i ha d'entrar en funcionament el 17 de juliol per complir amb la llicència ambiental de la Generalitat.

tracking