Diari Més

Successos

Desmantellen una plantació de prop de 1.300 plantes de marihuana a Ulldecona

La Guàrdia Civil i la Policia Local ha detingut tres homes com a presumptes responsables de la plantació

La plantació estava en un semisoterrani de l'habitatge.

Desmantellen una plantació de prop de 1.300 plantes de marihuana a UlldeconaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona i la Policia Local d'Ulldecona han desmantellat una plantació de marihuana indoor de gairebé 1.300 plantes en un habitatge del municipi. A més, també van intervenir 3 quilos de la mateixa substància preparada per a vendre, una pistola de 9 mm simulada, 770 euro en efectiu i material relacionat amb el cultiu i venda de la substància. La policia va detenir tres homes com a presumptes responsables de la plantació pels delictes de cultiu i elaboració de droga, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.

La investigació es va iniciar a finals d'abril, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement, a través de la Policia Local de municipi, de l'existència d'un habitatge allunyat del nucli urbà on es podria estar conreant marihuana. Ambdós cossos van establir dispositius policials conjunts per comprovar la veracitat de la informació, desmantellar el cultiu clandestí i identificar als seus responsables.

Arran de les gestions, els agents van descobrir als afores de la localitat una construcció independent on hi havia elements destinats al cultiu interior de plantes, com equips industrials de refrigeració, extractors i nombrosos sacs de terra per a horts urbans que s'apilaven en l'entrada. També van identificar tres persones, les quals es dedicaven a la cura, manteniment i vigilància de la plantació.

Per aquest motiu els agents van accedir a l'habitatge i hi van trobar en el seu interior les persones investigades, que van ser detingudes. Posteriorment van registrar l’habitatge i van trobar 1.282 plantes de marihuana al semisoterrani, on s’accedia per una trapa simulada feta en una paret. També van localitzar un assecador amb tres quilos de cabdells de marihuana, una pistola de 9mm simulada, 770 euros en efectiu i divers material necessari per al cultiu, com llums, refrigeradors o extractors.

Els detinguts de nacionalitat espanyola, homes de 22, 33 i 46 anys, van ser posats en llibertat a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta.

tracking