Diari Més

Successos

38 persones de 22 masies desallotjades per l'incendi del Perelló

Segons Agents Rurals, la causa del foc és la crema de restes agrícoles de poda d’olivera sense mesures de prevenció

S'han desallotjat dotze persones per prevenció.

Una dotzena de persones de nou masies desallotjades per l'incendi del PerellóBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

38 persones de 22 masies han estat desallotjades dels seus domicilis per indicació dels Bombers en el marc de les tasques que es duen a terme per sufocar l'incendi del Perelló (Baix Ebre), que fins ara ha cremat 200 hectàrees de superfície forestal. La mesura s'ha pres per seguretat, perquè les masies no estan, ara com ara, afectades pel radi d'abast de l'incendi. Els veïns han marxat pels seus propis mitjans un cop han estat alertats pels Mossos d'Esquadra, que han estat encarregats de fer l'avís masia per masia. Quatre d'ells s'allotjaran a l'Hostal del municipi.

L'Ajuntament del Perelló, per la seva banda, ha activat el seu pla d'emergències municipal PAM i ha habilitat el pavelló municipal per si cal reallotjar les persones evacuades. No obstant això, fonts dels Bombers han indicat que el foc no s'està aproximant a les cases del municipi.

60 dotacions terrestres (22 de comandament), 8 d'aèries dels Bombers de la Generalitat i 2 hidroavions del Ministeri treballen des d'aquest dilluns al matí en un incendi forestal que s'ha declarat s’ha iniciat a una zona propera al parc eòlic de les Colladetes,al Perelló (Baix Ebre). També hi ha 3 unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal, així com efectius de Mossos i dels Agents Rurals.

El cos d'emergències ha rebut l'avís de l'incident cap a tres quarts de dotze del migdia. L'incendi, que està actiu, és de vegetació i des de tres quarts de dues ha obligat a tallar la carretera TV-3022, que connecta amb Rasquera (Ribera d'Ebre). Cap a les 20.45 hores, la via ja s'ha obert al trànsit. En canvi, no afecta nuclis habitats, per la qual cosa no calen ni evacuacions ni confinaments.

El foc, que s'ha iniciat en una zona propera al parc eòlic de les Colladetes, s'ha propagat ràpidament en sentit sud oest i ha llençat focus secundaris a llarga distància, conduït per vent de mestral.

En les tasques d’extinció treballen una quarantena de dotacions terrestres (amb les unitats GRAF, i també el Punt de Trànsit i el Centre de Comandament de Bombers). A més, treballen 8 mitjans aeris (uns helicòpter de comandament, tres helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac) i s'han incorporat dos hidroavions del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, l’incendi afecta 200 hectàrees de vegetació forestal.La causa de l'incendi hauria estat la crema de restes agrícoles de poda d’olivera sense mesures de prevenció, per la qual cosa Agents Rurals ha interposat una denúncia. L'autor de la crema estava autoritzat però no hauria respectat la distància mínima de vegetació i hauria marxat del camp deixant les brases enceses, segons han explicat els Agents Rurals.

Com a mesura preventiva, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat una ambulància al lloc de l’incendi.

El foc, provocat per una crema agrícola, evolucionarà aquesta nit en funció del vent, que està causant grans dificultats en les tasques d'extinció. Els deu mitjans aeris que hi han estat treballant ja s'han retirat fins a demà al matí, quan reprendran la seva activitat en funció de l'estat de l'incendi. D'altra banda, la seixantena de dotacions terrestres seguiran treballant durant aquesta nit per controlar el foc.

Imatge de la fumera d'un incendi a la Collada del Perelló.

Bombers, foc forestal, la collada, incendiACN

Imatge aèria de l'incendi a la Collada del Perelló.

incendi, bombers, forestalACN

Flames d'un incendi a la zona de la Collada del Perelló

40 dotacions dels Bombers, 8 d'aèries, treballen en un incendi forestal a la Collada del PerellóACN

L'incendi del Perelló afecta, de moment, una superfície d'unes 60 hectàrees aproximades.

40 dotacions dels Bombers, 8 d'aèries, treballen en un incendi forestal a la Collada del PerellóAgents Rurals

La causa de l'incendi ha estat la crema de restes agrícoles de poda d'olivera sense mesures de prevenció.

Divuit persones de deu masies desallotjades per l'incendi del PerellóAgents Rurals

tracking