Diari Més

Junts per Tortosa s'imposa amb 7 regidors davant l'empenta de Movem, que puja fins els 5

ERC, amb l'advocat Xavier Faura al capdavant, s'estanca en els quatre regidors i els socialistes mantenen els tres actuals

Meritxell Roigé votant a Tortosa.

L'alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, fa una crida a la participacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura de Junts per Tortosa ha guanyat les eleccions a la capital de les Terres de l'Ebre amb set regidors, un menys dels que va obtenir CiU fa quatre anys. Meritxell Roigé, que va accedir a l'alcaldia després de la retirada de Ferran Bel, guanya així la seva primera contesa electoral com a candidata. Ho ha fet en un dels comicis més oberts que es recorden a la ciutat i davant l'empenta de la segona força política al municipi, Movem Tortosa –hereva d'ICV-, que amb Jordi Jordan al capdavant continua sumant i incrementant la seva representació al consistori. Per darrere, ERC, que presentava com a cartell electoral l'advocat Xavier Faura, membre d'una coneguda família conservadora de la ciutat, s'ha quedat amb els quatre edils que ja havia obtingut Josep Felip Monclús al 2015. El PSC d'Enric Roig manté també els tres representants, C's aconsegueix per primer cop un regidor i la CUP de Xavi Rodríguez continuarà present al ple.

Roigé, que s'ha mantingut al govern gràcies a un pacte de mandat amb els republicans –que van rebutjar fer un front d'esquerres per treure de l'alcaldia a Ferran Bel-, podria intentar repetir la fórmula. La presentació de fins a vuit candidatures i l'entrada en escena de Primàries Tortosa, que s'ha quedat fora del consistori, introduïa alguns elements d'incertesa sobre els resultats.

D'altra banda, el PP, que va arribar a tenir Tortosa com un dels seus principals bastions electorals municipals a Catalunya –arribant a sis regidors i entrant al govern de la ciutat amb els socialistes-, es queda sense representació per primer cop.

tracking