Diari Més

El republicà Josep Caparrós aconsegueix la majoria absoluta a Sant Carles de la Ràpita

ERC guanya quatre regidors més i Junts per la Ràpita en perd dos dels cinc que va aconseguir el 2015

Josep Caparrós votant a Sant Carles de la Ràpita.

Josep Caparrós votant a Sant Carles de la Ràpita.@erclarapita

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Caparrós tornarà a ocupar l'alcaldia de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) durant quatre anys més després d'aconseguir la majoria absoluta a les eleccions municipals d'aquest diumenge. Els republicans han sumat quatre regidors als sis que van aconseguir el 2015 i ja no dependran de pactes amb altres partits per poder governar. Junts per la Ràpita, que sota la denominació de CiU va arribar als cinc regidors i encapçalava l'oposició, n'ha perdut finalment dos. La formació independent Més Ràpita, encapçalada per l'antic candidat del PP, Pedro Hernández, reté els dos regidors que ja tenia. Després de patir baixes sensibles arran de conflictes interns per l'aplicació del 155 i les càrregues policials al municipi l'1-O, el PSC de Rosa Anglés ha aconseguit mantenir els dos escons tot i retrocedir fins la quarta posició.

ERC ha aconseguit pràcticament la meitat dels vots vàlids emesos després d'un mandat que ha estat marcat, indubtablement, per la violenta repressió policial de la consulta de l'1-O a la població, on més de vuitanta veïns i veïnes van resultar ferits. Caparrós, que va reivindicar la dignitat del poble arran d'aquests fets, és l'únic alcalde de la demarcació de Tarragona que continua investigat per Fiscalia per la celebració de la consulta.

L'habitualment fragmentat mapa polític local de Sant Carles de la Ràpita redueix, en aquesta ocasió, el nombre de forces polítiques que estaran representades al consistori. Finalment, el regidor de Solidaritat que concorria ara amb el nom de la Ràpita per la República, Àlex Cervera, no repetirà al consistori. Tampoc Movem la Ràpita, com a hereva d'ICV, que el 2015 va obtenir un regidor, tindrà finalment representació. C's i Podem, que concorrien per primer cop, també es quedaran fora.

tracking