Diari Més

Meritxell Roigé aposta per una Tortosa amb oportunitats per als joves

L’actual alcaldessa defensa continuar treballant amb la URV per implantar nous graus i postgraus al Campus de les Terres de l’Ebre

Imatge de l'acte de Junts per Tortosa celebrat ahir dissabte.

Meritxell Roigé aposta per una Tortosa amb oportunitats per als jovesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Tortosa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat aquest dissabte les propostes per als joves i en l’àmbit de l’ensenyament i universitats.

Acompanyada pels sis integrants de la candidatura de Junts per Tortosa menors de 30 anys i per altres joves que també s’han incorporat als equips dels pobles, Roigé ha destacat que la seva aposta és que «els joves puguin viure al municipi, que puguin estudiar i que tinguin oportunitats».

«Volem continuar generant oportunitats perquè els joves puguin viure a Tortosa i als cinc pobles», ha assegurat la candidata, tot recordant que ha estat en aquest mandat quan s’ha creat el premi al millor expedient acadèmic de batxillerat i de formació professional per ajudar econòmicament els joves que comencen a estudiar. Roigé també ha destacat les ajudes que es donen des del viver d’empreses per als joves emprenedors que volen tirar endavant el seu primer negoci.

Per generar oportunitats, l’actual alcaldessa defensa continuar treballant amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) per poder implantar nous graus i postgraus al Campus de les Terres de l’Ebre. «Creiem que hem de poder tenir algun grau específic i singular que ens faci atraure joves a venir a estudiar aquí», ha explicat.

També es continuarà treballant des de l’àmbit de la formació professional, de la mà de l’Institut de l’Ebre, per seguir incrementant els cicles formatius que s’oferten, així com l’FP Dual, com reclamen les mateixes empreses del territori. A més, pel que fa als estudis de Cuina i Restauració que actualment s’oferten a l’Institut Dertosa, Roigé ha defensat consolidar-los en un nou espai que es converteixi en centre de referència al territori.

Entre altres propostes, Junts per Tortosa també continuarà apostant per seguir generant activitats per als més joves des de l’edifici ‘Lo Carrilet’, potenciant la Borsa Jove d’Habitatge, els programes de suport socioeducatiu per als joves amb més dificultats per introduir-se a al món laboral o formatiu. Així mateix, pel que fa a l’oci, a més de treballar conjuntament amb la iniciativa privada, Roigé ha apostat per seguir potenciant i generant activitats a la ciutat com pugui ser el Nomad, la Mostra de Jazz, l’Ebre Music, o les Festes de la Cinta perquè els joves diversifiquen els seus espais de lleure.

tracking