Diari Més

Successos

Tenen un accident a l'AP-7 a l'Ametlla i els denuncien per triplicar la taxa d'alcoholèmia

Un turisme va encalçar-se a un camió, que va perdre la càrrega de pinso que transportava

Imatge d'un camió al seu pas per l'AP-7 a l'Ametlla de Mar.

Tenen un accident a l'AP-7 a l'Ametlla i els denuncien per triplicar la taxa d'alcoholèmiaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra ha denunciat dos conductors, que van donar positiu en les proves d'alcoholèmia, després de patir un accident de trànsit a l'autopista AP-7. Els fets es van produir aquest dijous a la nit, a quarts d'onze, al punt quilomètric 292, al terme municipal de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. El turisme que conduïa un dels denunciants es va encalçar al camió. A conseqüència de la topada el camió va perdre part de la càrrega de pinso que transportava i es van tallar els dos carrils de circulació sentit Barcelona. Els agents van fer les proves d'alcoholèmia als dos conductors, i únics ocupants dels vehicles, que van donar positiu.

El conductor del turisme, responsable de l'accident, un home de 35 anys i veí de Marbella (Màlaga), va donar una taxa de 0,74 mg/l en aire expirat, quasi el triple de la taxa permesa que és de 0,25 mg/l. El conductor del camió tràiler, que va ser envestit pel turisme, un home de 55 anys i veí de Catarroja (València) també va donar una taxa positiva de 0,51 mg/l, més del triple de la taxa permesa en conductor professionals que és de 0,15 mg/l.

El conductor del turisme va ser denunciat penalment per conduir un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques amb una taxa superior a 0,60 mg/l amb resultat d'accident de trànsit. Les penes per aquests delictes poden ser de presó, de tres a sis mesos, d'una multa de sis a dotze mesos, o de treballs en benefici a la comunitat de trenta-un a noranta dies i, en qualsevol dels casos, amb la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un any i fins quatre anys.

Per la seva part el conductor del camió va ser denunciat per conduir sota els efectes de l'alcohol, en aquest cas administrativament, perquè no va ser responsable de l'accident.

tracking