Diari Més

Gastronomia

Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina roja a l'Ametlla de Mar se celebren sense afectacions per la jornada electoral

S'han servit 8.000 racions d'aquest producte d'alta qualitat durant el cap de setmana

Imatge de les racions elaborades amb tonyina roja.

Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina roja a l'Ametlla de Mar se celebren sense afectacions per la jornada electoralACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina roja de l'Ametlla de Mar ha estat «exitosa». La jornada electoral d'aquest diumenge no ha afectat la «gran» afluència de públic, segons ha detallat el batlle del municipi, Jordi Gaseni, en declaracions a l'ACN. Durant el cap de setmana s'han servit 8.000 racions, un miler més respecte a l'any passat. Una trentena de restauradors oferiran menús i tapes elaborades amb aquest producte d'alta qualitat fins al 12 de maig.

Des de la paella de tonyina roja amb maionesa de wasabi a una 'croquette' de tonyina i foie amb cruixent de festuc. Aquestes són algunes de les elaboracions que s'han pogut degustar al parc del Bon Repòs a l'Ametlla de Mar. Les creacions culinàries més demandades han estat les elaborades amb tonyina en cru, com els makis, niguiri, sashimi i tàrtar. Ara bé, també ha tingut una bona rebuda la cuina més tradicional dels pescadors com la tonyina amb romesco i patates. A tall d'exemple, d'aquesta recepta s'han servit unes 1.200 racions.

L'alcalde Jordi Gaseni ha explicat que el bon temps ha permès una «gran» afluència de visitants i ha assegurat que la celebració dels comicis del 28-A no ha perjudicat l'assistència de públic, atès que molts dels visitants són de les contrades més properes al municipi. «Teníem dubtes per la coincidència de les eleccions però ha estat tot un èxit i s'han servit moltíssimes racions», ha precisat. De fet, s'han ofert 850 quilos de tonyina i unes 8.000 racions, una xifra superior a l'any anterior, quan se'n van servir unes 7.000.

A la vegada, el batlle també ha manifestat que l'Ametlla de Mar es consolida com a referent d'aquest producte d'alta qualitat i ha recordat que estan «orgullosos» d'haver aconseguit, enguany, divuit de les llicències de pesca artesanal d'aquest túnid a Catalunya.

Paral·lelament, els xefs locals s'han sumat, una vegada més, a les jornades per oferir les seves millors elaboracions, que es podran degustar fins al 12 de maig. A més, disset bars del municipi també participen de la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja.

tracking