Diari Més
Santiago Campos

Candidat de Convergents al Congrés

«Som un partit catalanista que es farà gran per l'enyorança de CDC»

Santiago Campos encapçala la candidatura de Convergents per Tarragona a les eleccions generals

Santiago Campos, candidat al Congrés per Convergents.

«Som un partit catalanista que es farà gran per l'enyorança de CDC»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santiago Campos, qui va ser alcalde de Mora d’Ebre durant 16 anys (1987-2003), encapçala la llista de Convergents –el partit fundat per l’exconseller de Justícia Germà Gordó– per la circumscripció de Tarragona a les eleccions generals. Campos, qui va ser també president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el primer president de l’Institut de Desenvolupament de les Terres de l’Ebre, diu que Convergents vol retornar l’esperit de l’antiga CDC a l’electorat que, segons la formació, ha quedat orfe.

—Quin espai polític ocupa Convergents?

—Canviar el nom de CDC va ser un error. Quan Germà Gordó em va parlar de Convergents va ser un nom que em va agradar molt, perquè és un nom estimat per tothom, va tenir majories al Parlament, va tenir 17 representants al Congrés i fins a un 70 per cent d’alcaldies arreu de Catalunya. L’antiga Convergència s’enyora i no l’ha substituït ningú. Convergents és un partit catalanista que es farà gran com a conseqüència de l’enyorament de l’antiga Convergència. Pretenem ser els renovadors de l’antiga Convergència: som catalanistes, nacionalistes, sobiranistes, però som dels que no volem estirar la corda. Si s’estira molt, es trenca. Apostem pel sentiment nacionalista, però amb seny i tocant de peus a terra.

— I això, com s’aconsegueix?

—No és fàcil. La corda s’ha trencat i tinc tres companys, que no han estat mai violents, que són a la presó. Voldria que en sortissin ja. Com a catalans, ens hem de sentir ferits, maltractats, tant pel Partit Popular com per part de Ciutadans i, per descomptat, per Vox, perquè ens amenacen amb l’aplicació de l’article 155 i amb perdre la nostra llengua i la nostra autonomia. Volem ser aquell partit que, amb seny i diàleg, aconsegueixi més del que s’ha aconseguit, que ha estat una república de només uns minuts que no ha tingut el suport de ningú però sí conseqüències que estem pagant molt durament.

—El diàleg s’hauria d’establir amb aquests partits.

—Els governs espanyols han estat una fàbrica d’independentistes. Mariano Rajoy ho ha estat molt, Pedro Sánchez intenta ser-ho menys, i Albert Rivera no sap ni a on està. Diu ser català, però és un català de pa sucat amb oli. Volem fer reaccionar la gent, que diguin «aquí estan els nostres» i que el que es produeixi a Catalunya es quedi aquí. Si hem d’ajudar a altres pobles d’Espanya, s’ajudarà.

—Com valora l’oferta de partits polítics catalanistes actual?

—El que no entenc és que ERC s’hagi quedat ara com un partit conservador dialogant i que el PDeCAT s’hagi radicalitzat. Quan es canvia tant de parer, no s’és creïble. Nosaltres volem ser creïbles i ser els que vam ser; recollir el fruit d’allò que ja està sembrat. Respecto el que va succeir durant la jornada de votació de l’1 d’octubreperquè va ser un gran triomf de la sobirania catalana, però ni els governs ni els partits catalans no han sabut treure’n profit. Ens hem de posar en una situació dialogant, sense renunciar a res. Ho volem tot, però amb mesura.

—Quines possibilitats tenen d’aconseguir representació?

—Encara estem naixent, som com un nadó. Tinc molt clar que, d’aquí a quatre o cinc anys, es notarà molt l’empremta de Convergents. Espero veure desaparegut tot el que hi ha a hores d’ara i que Catalunya tingui tot el que necessita.

—La candidatura la conformen exmembres de CDC?

—Som tots exmembres de Convergència i presentarem una quarantena de llistes municipals.

—Quines són les propostes que duen al seu programa?

—Mantenir-nos i augmentar el motor de Catalunya. Perquè Catalunya és el motor d’Espanya. Si sempre ens havien admirat com a catalans, ara ho haurien de fer molt més perquè hem aguantat l’inaguantable. Per tant, apostem pel seny i el sentit comú. Catalunya ha d’augmentar la seva riquesa en benefici dels seus habitants. Catalunya serà el motor i, si convé, ajudarem als altres. Per a nosaltres, la part social i les pimes són molt importants. Hem d’aconseguir que els joves no hagin de marxar dels seus pobles.

—Com a veí de la Ribera d’Ebre, Convergents presta especial atenció a les Terres de l’Ebre?

—S’ha de millorar la xarxa viària i ferroviària en les nostres comarques, quelcom important davant la possibilitat d’una emergència nuclear. A la Ribera d’Ebre hem pagat un preu molt alt en tenir dues centrals nuclears. Però els plans d’emergència nuclear no existeixen. S’ha de demanar al Govern que exigeixi a les nuclears que inverteixin en emergència nuclear. El sud de Catalunya és més ric que el nord, però està molt maltractat.

tracking