Diari Més

L'ebrenc Rai López arriba a Waterloo després de recórrer 1.300 quilòmetres per recollir firmes per a l'autodeterminació

Puigdemont rep a casa seva l'activista que vol registrar les signatures al Parlament Europeu

Carles Puigdemont rep a l'ebrenc Rai López i el convida a entrar a casa seva.

Carles Puigdemont rep a l'ebrenc Rai López i el convida a entrar a casa seva.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ebrenc Rai López ha arribat aquest divendres al matí a Waterloo després de recórrer 1.300 quilòmetres per recollir firmes per al dret a l'autodeterminació. L'expresident Carles Puigdemont ha sortit a rebre López a l'entrada de casa seva i l'ha convidat a entrar. «Ha sigut molt emotiu», ha assegurat el jove ebrenc en declaracions als mitjans. L'impulsor de la iniciativa ha explicat que farà una «entrega simbòlica» de les signatures al Parlament Europeu aquest migdia, ja que ara està tancat, i ho faran formalment quan reobri. «Esperem tenir una resposta oficial», ha reclamat.

L'ebrenc va començar a caminar el 24 de març els 1.300 quilòmetres que separen Cervera de la Marenda (Catalunya del Nord) de Waterloo. 'Camí per la República' és el nom del projecte amb què ha volgut ajudar a internacionalitzar la causa catalana. Al jove l'ha acompanyat un equip de suport per al trajecte, i ha carregat una urna a mode de motxilla on ha recollit totes les signatures que ha recollit a tots els pobles on s'ha aturat.

Segons Rai, el suport rebut durant el camí a través de França ha sigut «magnífic» i creu que «és difícil» no donar-lo perquè es demana «el dret d'autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i exiliats».

tracking