Diari Més

Antoni Suárez deixa el PDeCAT i es presentarà a les municipals amb la FIC

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre lamenta «la desgovernança interna» del partit i que l'hagin deixat «sol» en la defensa del dipòsit

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre i director del serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre, Antonio Suàrez

Calvet cessa el director de serveis territorials a les Terres de l'Ebre per «pèrdua de confiança»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, i exdirector dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre, Antoni Suárez, ha deixat el PDeCAT i presentarà la seva candidatura a les eleccions municipals sota el paraigua de la Federació d'Independents de Catalunya (FIC). Després de ser cessat pel conseller Calvet a conseqüència d'aprovar la llicència d'obres municipal del dipòsit de residus industrials no perillosos a Riba-roja d'Ebre, Suárez considera «coherent» abandonar la formació demòcrata perquè ha deixat de servir-li «com a instrument al servei del seu municipi». Suárez reconeix que s'ha sentit «sol» i sense suports del PDeCAT en la defensa de l'abocador i ha lamentat la desgovernança interna que existeix al partit.

Dimarts Antoni Suárez va presentar la documentació per donar de baixa la seva militància al PDeCAT i ho va comunicar formalment a la presidenta del partit a les Terres de l'Ebre, Mónica Sales, i al president David Bonvehí. Aquest dimecres al vespre, la candidatura que encapçalarà a les properes eleccions municipals a Riba-roja va decidir presentar-se sota les sigles de la FIC. La meitat de l'equip que acompanya Suárez s'ha renovat i incorpora noves persones, moltes joves, «amb ganes de treballar i tirar el poble endavant»i amb implicació amb el procés sobiranista.

Més que forçada pel cessament i per la falta de confiança cap a ell demostrada pel conseller de Territori, Damià Calvet, Suárez ha defensat la seva marxa del PDeCAT com a «coherent». L'alcalde de Riba-roja d'Ebre ha apuntat, amb paraules del seu mentor polític a nivell territorial i nacional, el conseller en presó Josep Rull, que «el partit ha de ser l'instrument al servei dels pobles i del país, però mai la finalitat en si». «Ara el PDeCAT no és un instrument al servei del poble, ni del país tampoc. No em serveix com a eina per a treballar i no cal pertànyer-hi», ha sentenciat. «M'he sentit sol per part del partit però molt acompanyat pel meu poble. Al PDeCAT no governa ni mana ningú, hi ha una desgovernança total», ha afegit.

Suárez considera que si el conseller Rull no es trobés empresonat, les decisions sobre el projecte del dipòsit haurien estat, «com a mínim», preses amb «més calma i més serenitat». «Perquè aquest tema requeria d'una reflexió molt més profunda, aïllada de moviments socials, i aïllada de pressions polítiques i de l'empresa privada», ha defensat.

Llocs de feina en la construcció del dipòsit

Les obres del dipòsit estan en marxa. Des de dilluns les màquines han començat els primers moviments de terres i està previst que en pocs dies es facin les voladures. L'empresa Lestaca ha obert una borsa de treball per trobar, de moment, operaris especialitzats de maquinària. S'ofereixen una trentena de llocs de feina. Més endavant està previst que es vagin incorporant noves ofertes per a peons de construcció, però el nombre és encara indeterminat, «segons les necessitats de l'obra». L'Ajuntament recorda que es poden portar els currículums a les oficines municipals perquè els faci arribar a l'empresa.

Contramanifestacions dissabte

Mentrestant les plataformes Ribera Digna i Almatret Net han convocat per dissabte una marxa de vehicles des de Maials (Segrià) fins als terrenys de les Valls, on es construeix l'abocador. Allí hi faran un esmorzar popular. La plataforma Riba-roja Decideix està organitzant una contramanifestació, també amb esmorzar popular a peu d'obra, al mateix lloc i a la mateixa hora. Dilluns una trentena de veïns de Riba-roja ja van mostrar el seu malestar pel posicionament del Govern contra el projecte del dipòsit a les portes de l'edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa.

L'alcalde valora positivament tots dos moviments ciutadans i reivindica com a «lícites i legítimes»les manifestacions que es puguin fer, en un sentit o en un altre. «Cal que siguin sempre cíviques i pacífiques, no entenc les manifestacions d'una altra manera», ha demanat. «Al cap i a la fi, som pobles veïns i cadascun lluita pels seus interessos però a la llarga hem de conservar bones relacions de veïnatge», ha afegit.

D'altra banda, ha agraït que també els veïns de Riba-roja d'Ebre remin en el mateix sentit que el consistori. «Ara li pertoca a la gent la funció d'acompanyar-nos i donar-nos suport per defensar el projecte davant de les administracions publiques», ha dit Suárez.

tracking