Diari Més

Agricultura

UP denuncia que els governs no aborden «adequadament» la crisi dels cítrics

El sindicat reclama un cens d'explotacions, finançament i una circumscripció econòmica dels cítrics amb el País Valencià

Primer pla de caixes de mandarines preparades per a l'exportació als magatzems d'Agrofruit. Imatge del 19 de juny de 2015 (horitzontal)

liquidació, concurs, cítrics, extinció, creditors, Tortosa, Agrofruit Export, exportadora, mercantil, treballadors, administradorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió de Pagesos denuncia que el Ministeri i la Conselleria d'Agricultura no estan treballant «adequadament» per trobar «mesures urgents» i revertir i pal·liar la crisi dels cítrics. El sindicat lamenta que no es faci res per «minimitzar» la caiguda dels preus, ni es treballi en un cens d'explotacions, ni s'hagin engegat controls i inspeccions dels cítrics importats. També es demana suport al Departament per impulsar un canvi estructural del sector, amb finançament per a la reconversió varietal i la incorporació immediata dels cítrics als preus sectorials de referència de l'Observatori Agroalimentari de Preus. Agricultura s'ha compromès a constituir un grup de treball, el 17 de maig, on debatre tots aquests temes.

El 14 de febrer, Unió de Pagesos va impulsar una plataforma reivindicativa per revertir la situació i per crear una «circumscripció econòmica dels cítrics, conjuntament amb el País Valencià». La circumscripció pot ser una eina per revertir la crisi de preus i facilitar el finançament als joves incorporats al camp els últims cinc anys.

tracking