Diari Més

Societat

Ulldecona decreta dos dies de dol oficial per la mort de la jove veïna de Vinaròs

Col·lectius de dones convoquen al vespre manifestacions de repulsa a aquest nou cas de suposada violència masclista

Alguns dels veïns que han participat als cinc minuts de silenci a les portes de l'Ajuntament d'Ulldecona.

Ulldecona decreta dos dies de dol oficial per la mort de la jove veïna de VinaròsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Ulldecona ha decretat dos dies de dol oficial per la mort de la jove veïna de Vinaròs, de 26 anys i nacionalitat moldava, a mans, presumptament de la seva parella, un veí del municipi del Montsià, de 22 anys i nacionalitat romanesa. La noia estava desapareguda des del 17 de febrer i aquest diumenge es va localitzar el seu cadàver al terme municipal d'Ulldecona. Hi ha diversos detinguts que havien de passar aquest dilluns a disposició judicial a Vinaròs. L'Ajuntament ha celebrat un ple extraordinari per condemnar els fets, en una sala de sessions plena de gom a gom. Acte seguir s'ha tornat a llegir el manifest de repulsa per aquest presumpte nou cas de violència masclista a les portes de l'Ajuntament, on les banderes ja onegen a mig pal i més d'un centenar de persones han fet cinc minuts de silenci.

Aquest dilluns al vespre, l'entitat de dones del municipi i el consistori han convocat una marxa de protesta per demostrar el seu afecte i solidaritat amb al família i amics de la víctima, i per reivindicar un canvi social per eliminar qualsevol tipus de violència contra les dones. A Vinaròs també col·lectius feministes faran al vespre una manifestació.

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, en nom del consistori i del municipi, ha condemnat «enèrgicament»l'assassinat de la jove i ha mostrat «el condol, l'afecte i la solidaritat»del municipi amb la família i amics de la víctima. Ventura ha decretat dos dies de dol oficial al municipi, on la Guàrdia Civil va localitzar aquest diumenge el cos sense vida de la víctima. «Ens reafirmem en el convenciment que cal un canvi social que elimini qualsevol tipus de violència masclista», ha insistit l'alcaldessa. En l'escrit, el consistori ha reclamat una «profunda reflexió»sobre tot allò que sustenta i preserva la violència en vers les dones.

Després del ple extraordinari, desenes de persones amb cartells on es llegia «no més violència de gènere»han fet cinc minuts de silenci. «Ha quedat prou clar el convenciment de la immensa majoria de veïns i veïnes d'Ulldecona. Tot i ser un dia trist és un dia d'unitat i condemnem l'assassinat de la jove Nelea», ha apuntat Ventura.

La víctima, de 26 anys i de nacionalitat moldava, va desaparèixer el 17 de febrer després d'una forta discussió que hauria tingut amb la seva parella al domicili que compartien a Vinaròs, segons fonts policials. Divendres es va detenir el jove, de 22 anys i de nacionalitat romanesa, al domicili familiar situat a Ulldecona. En el marc de l'operatiu també es van detenir altres persones que estarien relacionades amb els fets.

El detingut va ser qui va denuncia la desaparició de la jove morta, el 7 de març, a la comissaria de la Guàrdia Civil de Vinaròs. Davant les estranyes circumstàncies que envoltaven la desaparició, la Guàrdia Civil va obrir diferents línies d'investigació a l'entorn de la víctima i van trobar evidències que no havia estat voluntària. Segons fonts pròximes a la investigació la víctima no havia interposat cap denúncia prèvia i el principal sospitós no tenia antecedents policials per violència de gènere.

Les actuacions policials estan dirigides pel Jutjat número 4 d'instrucció i Violència de gènere de Vinaròs. El cas està sota secret de sumari.

tracking