Diari Més

L'alcalde i tinent d'alcalde de la Ràpita també s'abstenen de declarar al jutjat d'Amposta per l'1-O

Fiscalia els atribueix delictes de desobediència, malversació i prevaricació

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, dirigint-se als jutjats d'Amposta.

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, dirigint-se als jutjats d'Amposta.@Normapujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, també s'han acollit al seu dret de no declarar en la seva compareixença als jutjats d'Amposta, aquest dimecres, pels fets de l'1-O que s'investiguen a petició de la Fiscalia. El Ministeri Fiscal va demanar l'obertura d'una peça separada per a investigar si Caparrós i Salvadó han comès delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics en la celebració del referèndum al municipi. L'alcalde ha lamentat que s'intenti justificar «l'actuació desproporcionada» de la Guàrdia Civil, seient al banc dels acusats els principals representants institucionals del poble.

Més d'un centenar de persones s'han congregat a les portes dels jutjats d'Amposta als volts de les deu del matí, per acompanyar i mostrar el seu suport a l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, que estaven citats per la jutgessa a quarts d'onze. Entre crits de «no esteu sols» i molts aplaudiments, i mostrant pancartes amb lemes com «Jo acuso» i «1-O: la Ràpita no oblida», Caparrós i Salvadó han entrat al jutjat agraint l'escalf rebut. «No ens hem sentit mai sols en la defensa dels drets i les llibertats», ha dit Caparrós.

A la sortida dels jutjats, a quarts de dotze, l'alcalde i el tinent d'alcalde de la Ràpita han explicat que s'han acollit al seu dret de no declarar i que «es defensaran i donaran explicacions quan sigui el millor moment per defensar els seus drets». «No hem declarat perquè aquí s'ataquen les nostres llibertats i la democràcia», ha remarcat Caparrós.L'alcalde ha defensat que l'1-O els ciutadans de la Ràpita van exercir els seus drets democràtics que van «intentar trencar» l'actuació «desproporcionada i injustificada» de les forces de seguretat espanyoles, en el cas del municipi del Montsià, de la Guàrdia Civil.

«Sempre he dit que hi haurà un abans i un després de l'1-O al municipi, sobretot després de l'actitud i orgull mostrat pels rapitencs i rapitenques que, serenament, tossudament i pacíficament, van defensar les llibertats del poble català», ha assenyalat Caparrós. «Votar mai pot ser un delicte», ha afegit. Tant l'alcalde com el tinent d'alcalde consideren que aquesta investigació que pesa sobre ells, com a màxims representants públics del municipi, «és un càstig» a la «enorme dignitat que va demostrar la ciutadania». «Ho amplien a l'alcalde i a mi mateix com a servidors públics però si hi va haver algun delicte l'1-O a la Ràpita, el van cometre aquells que ens van venir a visitar 'amistosament' aquell dia», ha defensat Albert Salvadó.

Caparrós considera que s'està aplicant al territori «l'estratègia», treballada des de fa mesos i des de diferents instàncies, «com veiem al judici del Tribunal Suprem», per «justificar la seva actuació desproporcionada davant actuacions pacífiques i democràtiques». «No investiguen a Josep i Albert, investiguen al poble la Ràpita i com a màxims responsables institucionals, a algú han de portar a la banqueta dels acusats», ha lamentat. «Ho repetirem sempre que faci falta: l'actitud del poble de la Ràpita va ser extremadament digna, pacífica i de fermesa, i això mai pot ser un delicte», ha afegit.

tracking