Diari Més

Política

ERC demana a l'alcalde de Miravet que deixi el càrrec després de ser detingut

La formació assegura que Borrell no té «cap vinculació orgànica amb el partit» tot i que és alcalde des de 2003 encapçalant una llista vinculada als republicans

Pla mig de l'alcalde de Miravet, Toni Borrell, vora el riu Ebre al seu pas per la població

alcalde de Miravet, Toni BorrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC ha demanat a l’alcalde de Miravet, Antoni Borrell, que deixi el càrrec de manera immediata després de tenir coneixement de la seva detenció per suposat cas de violència masclista. En un comunicat fet públic aquest dimecres al vespre, la formació ha condemnat «qualsevol mostra de violència masclista»i ha volgut refermar el «compromís amb l'eradicació del masclisme de la nostra societat i amb la lluita contra les violències masclistes de tot tipus». Segons han precisat, Borrell «no té cap vinculació orgànica amb el partit», malgrat haver estat elegit com a alcalde del municipi des de 2003 encapçalant la llista d'Entesa per Miravet-Acord Municipal, vinculada als republicans. El partit, a més, s'ha compromès a «impedir»que repeteixi com a candidat a l'alcaldia de Miravet en una candidatura en la qual hi participin.

Tal i com ha avançat l'ACN, Borrell va ser detingut pels Mossos aquest dimarts a la tarda –havia estat ja arrestat per motius similars el passat dia 25 de març- com a presumpte autor de maltractaments a la seva parella, estipulats en l'article 153 del Codi Penal. Després de comparèixer davant la jutgessa de Falset aquest dimecres al matí, ha quedat en llibertat amb càrrecs i se li ha imposat una ordre d'allunyament respecte la víctima. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa es jutjarà en un jutjat Penal, atès que l'investigat no ha acceptat haver comès els fets i no s'ha pogut celebrar el judici ràpid que permet la llei.

tracking