Diari Més

Societat

Les Terres de l'Ebre ofereixen més d'un centenar de places per als camps de treball d'estiu

Se'n faran sis dedicats a la recuperació d'espais naturals i de patrimoni històric

Pla general del coordinador de Joventut de les Terres de l'Ebre, Joan Barberà, i el president de l'EMD de Campredó, Damià Grau, en la presentació dels camps de treball 2019.

història, jove, espais natural, Camp de treball, Terres de l'Ebre, recuperació, Direcció General de Joventut, patrimoniACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Terres de l'Ebre han augmentat l'oferta de camps de treball per a aquest estiu. N'hi haurà sis, dos més que l'any passat, i s'ofereixen 108 places. Tres d'aquests camps de treball són nous pel que fa al treball tècnic o la ubicació. És el cas de Bot (Terra Alta) on es recuperarà l'antiga estació del tren, de l'Ampolla (Baix Ebre) on es construirà una bassa d'argila com a nou hàbitat d'amfibis. Repeteixen els camps de treball a Campredó (Baix Ebre) per recuperar l'entramat emmurallat de l'edifici medieval de la Casa del Prat, les construccions de pedra en sec a la Fatarella (Terra Alta), la restauració de la façana fluvial a Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) o els espais de la Batalla de l'Ebre al Pinell de Brai (Terra Alta).

Els tres dels camps de treball de la Terra Alta estan destinats a joves catalans de 14 a 17 anys, el de Riba-roja d'Ebre està oberta a joves de tot l'estat espanyoL de 15 a 17 anys, i els de l'Ampolla i Campredó per a joves d'arreu del món, majors d'edat.

El camp de treball de Bot és una de els novetats d'enguany i es dedicarà a la recuperació i condicionament de l'antiga estació del tren de al Via Verda, l'antiga via de la Vall de Zafán. També s'estrena el camp de l'Ampolla amb treballs de conservació a la Bassa de Fornós i la construcció d'una bassa d'argila adjacent menys profunda, que servirà com a hàbitat per a diferents amfibis.

Al Pinell de Brai, després de dues edicions amb el camp de la Lleva del Biberó, es farà un camp «continuista», amb una vessant esportiva, per treballar les rutes senderistes municipals que tenen gran contingut històric i recorren els espais de la Batalla de l'Ebre. Compta amb la col·laboració de l'Associació Esportiva AE Cota 705.

A la Fatarella, el camp de treball arriba a la tercera edició amb una segona fase de recuperació de la Font de Bingaubó, que permetrà tenir un mur de pedra en sec i adequar la zona de l'antiga bassa com a zona d'esbarjo. També és el tercer any que es fa el camp de treball a Riba-roja d'Ebre, enguany centrat en millorar, mantenir, conservar i restaurar el barranc i la façana fluvial.

Finalment, a Campredó, per segon any consecutiu, la feina tècnica se situa al voltant de la Casa del Prat, un edifici medieval de notable importància històrica, on es posarà al descobert, i es recuperarà i catalogarà tot un entramat emmurallat que pot ser de notable interès arqueològic i turístic.

A Catalunya s'ofereixen aquest estiu 63 camps de treball, amb 1.287 places. El pressupost de la direcció general de Joventut és de 248.944,50 euros. La quota varia de poc més de 100 euros a gairebé 200, depenent del camp. La preinscripció va començar aquest dilluns i acaba dimarts vinent.

tracking