Diari Més

L'Ajuntament de Tivissa entrega 500 firmes a Salut per recuperar els serveis sanitaris al municipi

El consistori exigeix que es restableixin les visites diàries del metge de capçalera i d'infermeria i reclama que no es faci política amb aquesta qüestió

Imatge de la pancarta penjada a la façana

Tivissa reclama recuperar els serveis de salut al municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tivissa (Ribera d'Ebre) ha entregat, aquest dimarts, més de 500 firmes al Departament de Salut per exigir que es restableixi el servei diari de metge de capçalera i d'infermer al municipi i al poble de Darmós. Denuncien que les retallades del servei «s'han agreujat» en els últims mesos i que passen molts dies sencers sense servei sanitari d'atenció primària. L'alcalde Jordi Jardí reclama que no es «faci política amb aquesta qüestió» perquè «ho pateixen els ciutadans» i assenyala la «unanimitat» del plenari per reclamar que es restitueixi el servei diari. «És molt difícil d'entendre que una persona que té la grip, truqui el dimecres per anar al metge i li diguin que no n'hi haurà fins dilluns», ha lamentat.

Jardí ha assenyalat que l'Ajuntament de Tivissa ha fet una aposta important en la millora de les instal·lacions sociosanitàries del municipi, «equipant el consultori amb infraestructures i tecnologies de primer nivell» i en canvi, suporten des de fa mesos, i anys, que el poble estigui molts dies sense metge ni infermer. {Hem anat més enllà de les nostres competències, amb inversions que hauria de pagar el Departament, però ho hem fet perquè hem volgut, perquè apostem decididament per aquestes instal·lacions», ha defensat l'alcalde.

Jardí ha demanat solucions diverses vegades al Departament, però aquestes no arriben i les absències del metge i l'infermer «han anat in crescendo». Per una banda, amb una moció al plenari, votada per unanimitat del tots els grups municipals, i amb una recollida de firmes que s'ha fet arribar a Salut, demanen que s'acabin «els criteris de retallada dels serveis sanitaris» a les poblacions de Tivissa i Darmós i denuncien el «deteriorament continuat» que estan patint. «És un clam popular i una reivindicació justa, que volem metge i infermer tots dies setmana perquè hi ha volum de feina suficient perquè així sigui. És just i així ho reclamem», ha insistit Jardí.

Els dies que no tenen metge al poble, els veïns tenen el seu CAP de referència a Móra la Nova o s'han de desplaçar a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

L'alcalde ha reclamat que «no es faci política» amb la qüestió de la Salut i ha denunciat que «les conselleries que encapçala ERC, tenen tendència a girar l'esquena a Tivissa».

tracking