Diari Més

Successos

Intervenen al Montsià bombes i granades de mà de la Guerra Civil que es venien per Internet

La Guàrdia Civil ha decomissat quatre granades de mà, una granada de morter i una cua de morter que un veí de Santa Bàrbara venia per 300 euros

Imatge d'alguns dels artefactes intervinguts.

Intervenen al Montsià bombes i granades de mà de la Guerra Civil que es venien per InternetGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil d’Amposta ha decomissat diverses bombes i granades de mà a Santa Bàrbara, al Montsià, que un veí del municipi havia posat a la venda per Internet. En concret, els agents van intervenir decomissat quatre granades de mà, una granada de morter i una cua de morter. Tots els artefactes s’havien posat a la venda per 300 euros.

Els agents van tenir coneixement de l’existència d’un anunci en una plataforma de comerç online de compra-venda de productes de segona mà on es venien diversos artefactes de la guerra civil per 300 euros. Després de diverses tasques d’investigació, la policia va contrastar l’autenticitat de l’anunci i va detectar que l’anunciant era un veí de Santa Bàrbara.

Per al decomís dels artefactes es va requerir l'actuació del Grup d'Especialistes en Desactivació d'Explosius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, ja que s’havia de comprovar que els artefactes no contenien càrrega, pólvora de propulsió, ni cap explosiu al seu interior.

La Guàrdia Civil va denunciar el titular de l'anunci per infracció a la Llei 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana. A més, va intervenir quatre granades de mà de diferents models, una granada de morter i una cua de morter.

tracking