Diari Més

Medi Ambient

L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre no dona per mort el projecte del dipòsit de residus industrials

L'alcalde es mostra «despreocupat» per la revisió de la llicència ambiental i assegura que la llicència d'obres «no està compromesa»

Les persones concentrades davant del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb motiu del consell d'alcaldes monogràfic sobre l'abocador de Riba-roja

L'alcalde de Riba-roja es compromet a posposar qualsevol decisió sobre l'abocador fins la reunió amb la GeneralitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre s'ha mostrat reticent a donar per mort el projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos i el centre de valorització, després de l'anunci del Departament de Territori de revisar i adequar la llicència ambiental perquè caduca a l'estiu. L'alcalde Antoni Suárez assegura que la revisió d'ofici no li preocupa i recordar que els drets adquirits per la promotora són vigents fins al 17 de juliol. Suàrez ha assegurat que la llicència d'obres «no està compromesa» i recorda que és l'empresa qui té la última paraula si el projecte està executat abans de la data en què expira l'autorització.

L'alcalde s'ha mostrat «sorprès» per la «immediatesa» amb què la CHE ha emès un informe sobre l'autorització ambiental, que es va registrar l'endemà de la darrera reunió d'alcaldes de la Ribera d'Ebre, i recorda que és un tràmit competència de Territori. Suárez s'ha mostrat tranquil davant la revisió d'ofici de tots els vectors ambientals de la llicència i ha apuntat que qualsevol projecte d'arreu del país que en disposa se sotmet a constant revisió, com estpa previst en el procediment. «No em preocupa», ha sentenciat.

L'alcalde ha remarcat que el projecte del dipòsit s'ha fet amb les tramitacions ambientals i urbanístiques, «netes i immaculades», com ha corroborat el conseller Damià Calvet, i ha assenyalat que durant les tramitacions, els anys 2012 i 2013, cap ajuntament de la comarca en va presentar al·legacions.

tracking