Diari Més

Un ebrenc farà una marxa reivindicativa fins al Parlament Europeu per denunciar el 'judici polític' al procés

El trajecte, de mil dos-cents quilòmetres que sortirà des de la Catalunya Nord, s'ha batejat com a 'Camí a la República'

Imatge del vídeo on, Rai Ló

Un ebrenc farà una marxa reivindicativa fins al Parlament Europeu per denunciar el 'judici polític' al procésTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'activista de les Terres de l'Ebre, Rai López, farà una marxa a peu fins al Parlament Europeu «per denunciar el judici polític» al procés independentista català i «per exigir la implementació de la República Catalana» o la celebració d'un nou referèndum avalat per Europa. El 24 de març començarà el trajecte a Cervera de la Marenda, a la Catalunya Nord, i té previst fer recorreguts diaris d'uns trenta quilòmetres. Durant un mes, la ruta farà aturades per les principals ciutats del cor d'Europa, «prioritzant aquelles que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana». El recorregut final que s'ha previst és de mil dos-cents quilòmetres. López anima a altres persones a sumar-s'hi per demostrar «la unitat» de l'independentisme.

En la planificació, López preveu arribar durant la Setmana Santa a París i d'allí anar a la Casa de la República, a Waterloo, Bélgica, on confia ser rebut pel president Carles Puigdemont i la resta de consellers exiliats. La darrera part del viatge es farà cap al Parlament Europeu, on preveu quedar-se «indefinidament» fins que es compleixin les demandes d'aquesta marxa reivindicativa, la implementació efectiva de la República Catalana i la validació del resultat del referèndum de l'1-O, la convocatòria d'un nou referèndum avalat per Europa, i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.

El veí de l'Aldea fa una crida a acompanyar-lo en aquesta marxa a tothom qui ho vulgui, per trams o completa. Segons explica en un comunicat, algunes persones ja s'han sumat a la iniciativa.

tracking