Diari Més

Medi Ambient

La comissió jurídica perfila diverses línies d'actuació per aturar l'abocador de Riba-roja d'Ebre

Els alcaldes de la Ribera d'Ebre reconeixen que no serà «fàcil» frenar el projecte i s'aferren a la «voluntat política» de paralitzar-lo

La reunió dels alcaldes de la Ribera d'Ebre i altres entitats contràries a l'abocador de Riba-roja d'Ebre.

La comissió jurídica perfila diverses línies d'actuació per aturar l'abocador de Riba-roja d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de treball jurídic que es va crear fa un mes per buscar «escletxes legals»que permetin apartar de la Ribera d'Ebre el projecte de dipòsit de residus industrials de Riba-roja d'Ebre ha començat a perfilar diverses línies d'actuació que es presentaran en un esborrany definitiu, a la consellera de Territori i Sostenibilitat, el 20 de març. Els alcaldes de la comarca han compartit en una reunió, aquest dimarts, al Consell Comarcal les alternatives que tenen a l'abast però han reconegut que no serà «fàcil»aturar el projecte, que està molt avançat i que s'ha fet correctament en temps i forma. La presidenta de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha reconegut que s'aferren a la voluntat política de Presidència i Territori per aturar l'abocador.

Carim no ha volgut avançar amb quines propostes s'està treballant per poder aturar la instal·lació d'un dipòsit de residus industrials a Riba-roja d'Ebre però ha apuntat que hi s'han detectat entre quatre i cinc opcions a treballar, com poden ser defectes de forma o procediments incomplerts on es podrien agafar. «L'expedient està ben tramitat però perfecte no hi ha res i hem d'anar a trobar qualsevol imperfecció», ha apuntat.

Els serveis jurídics del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el dels Departament de Territori Sostenibilitat i el secretari de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre es van reunir aquest dilluns a Barcelona per perfilar les primeres línies de treball i analitzar a fons l'expedient.

Ara, el grup jurídic format per dos representants del Consell Comarcal riberenc –la presidenta Gemma Carim i el conseller Josep Maria Sàez-, dos alcaldes -Joan Piñol de Móra d'Ebre i Joan Juncà de la Torre de l'Espanyol-, i els assessors jurídics, que també representen la plataforma Almatret Net i que ja compten amb un treball previ per avaluar qualsevol buit legal de l'expedient de l'abocador, definiran l'esborrany definitiu, també amb la col·laboració de grups ecologistes, en una reunió a Barcelona, el pròxim dilluns, abans de presentar-lo al conseller de Territori, Damià Calvet.

«Dependrà de voluntats polítiques. Fàcil no serà perquè el projecte esta avançat però ens esperança que hi ha el compromís de Presidència i Territori que si es troba alguna cosa, el projecte no es farà a Riba-roja d'Ebre», ha assenyalat Carim. «Se'ns ha dit que hi ha aquesta voluntat i es tracta de trobar línia correcta i les aportacions que ho puguin fer possible», ha afegit.

tracking