Diari Més

Infraestructures

Foment assumirà part dels costos de reposicions ferroviàries a Tortosa

Adif i l'Ajuntament de Tortosa han constituït un grup de treball per impulsar la integració del ferrocarril a la ciutat

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tortosa.

L'Ajuntament de Tortosa, Ajuntament de TortosaMiguel Guirao/ Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment ha mostrat a l'Ajuntament deTortosala seva disposició a assumir part dels costos de reposició de les instal·lacions ferroviàries afectades per un conveni subscrit per les dues institucions el 2006, que ara actualitzarà i adaptarà un grup de treball conjunt.

Segons ha informat Foment en un comunicat, el ministeri, a través d'Adif, ha constituït un grup de treball amb l'Ajuntament deTortosaper impulsar la integració del ferrocarril a la ciutat.

L'objectiu és assolir els objectius fixats en el Conveni subscrit el 2006 per les dues institucions, a l'hora que adaptar-lo a les noves necessitats.

La primera reunió d'aquell grup de treball es va celebrar aTortosael passat dia 27 de febrer a fi d'estudiar conjuntament les modificacions del Conveni que resultin necessàries per a viabilitzar els objectius acordats el 2006, a l'hora que s'adapta el seu contingut a les determinacions de la Llei 40/2015 en matèria de Convenis.

«Com a resultat d'aquesta reunió, i amb la finalitat de desbloquejar la situació i permetre que part dels sòls ferroviaris deTortosas'integrin definitivament en la trama urbana, Foment ha mostrat a l'Ajuntament la seva disposició d'assumir part dels costos de reposició de les instal·lacions ferroviàries afectades, permetent amb això l'alliberament de la totalitat dels sòls previstos el 2006», indica Foment.

El 2006, es va subscriure un Conveni entre Adif i l'Ajuntament deTortosaper a la millora de la integració del ferrocarril al terme municipal, de cara a la racionalització de les instal·lacions ferroviàries aTortosaamb motiu de la posada en servei de la variant de la Línia València-Tarragona i del tancament de la LíniaTortosa-La Puebla de Híjar, alliberant els sòls que resultessin innecessaris per a l'activitat ferroviària.

D'aquesta forma, Foment, a través d'Adif, va lliurar a l'Ajuntament el pont sobre el riu Ebre i va desafectar del servei ferroviari part dels sòls, entre d'altres actuacions.

No obstant això, l'execució de la resta de compromisos del conveni es va bloquejar per la crisi immobiliària i pel fet que amb l'edificabilitat llavors prevista no n'hi havia prou per fer front als costos d'urbanització i de reposició de les instal·lacions ferroviàries afectades.

El Ministeri de Foment està impulsant aquests treballs conjunts per aconseguir la completa adaptació del Conveni a les noves circumstàncies, amb el suport i la participació en el procés de la Subdelegació de Govern, subratlla el ministeri.

tracking