Diari Més

Agricultura

Agricultura ha invertit més de 2,5M€ en la preservació del sector productiu de mol·lusc del Delta de l'Ebre

El proper dimecres tindrà lloc la quarta reunió de la Taula de Cogestió de l’Aqüicultura del Delta de l’Ebre

Imatge de les muscleres del Delta de l'Ebre.

Agricultura ha invertit més de 2,5M€ en la preservació del sector productiu de mol·lusc del Delta de l'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha invertit en els darrers 3 anys més de 2,5M€ en accions per consolidar una producció aqüícola de qualitat, sostenible i integrada en les badies del Delta de l’Ebre i que permeti als aqüicultors gestionar millor els seus productes.

Entre aquestes accions de suport al sector, destaca la Taula de Cogestió de l’Aqüicultura del Delta de l’Ebre, creada el febrer de 2018 a instàncies de la direcció general de Pesca i Afers Marítims, per debatre entre tots els seus membres (aqüicultors, pescadors, científics i Administració) les accions que es poden dur a terme en les badies dels Alfacs i del Fangar del delta de l’Ebre per millorar les activitats aqüícoles que allà es desenvolupen.

Precisament, el proper dimecres 6 de març, a Tortosa tindrà lloc la quarta reunió d’aquest òrgan. Des de la seva constitució s’han impulsat diverses mesures en les badies del Delta tals com l’elaboració de l’Anàlisi integral de l’estat de les Badies del Fangar i dels Alfacs del Delta de l’Ebre amb l’objecte de desenvolupar una eina de gestió de la producció aqüícola i marisquera d’aquelles badies, així com una segona campanya de recollida de dades ambientals i hidrodinàmiques de la badia del Fangar que va incloure també l’elaboració d’una batimetria d’aquesta badia.

A més, la direcció general de Pesca i Afers Marítims, amb l’objectiu de recolzar el sector aqüícola català, especialment el sector del musclo del Delta de l’Ebre, convoca ajudes, en el marc del Fons Europeu Marítim Pesquer (FEMP), destinades a fomentar les inversions productives en aqüicultura, les actuacions de comercialització i transformació endegades pel sector aqüícola, actuacions d’assessorament i de recerca en el camp de l’aqüicultura, així com actuacions de diversificació i de desenvolupament local participatiu.

Una altre de les mesures a l’abast del sector és la contractació de les assegurances subvencionades per fer front a les pèrdues ocasionades per les altes temperatures dels estius. Aquest pla cobreix la producció i cria de musclo, i en poden ser beneficiaris la totalitat de productors de musclo del Delta de l'Ebre.

tracking