Diari Més

Cultura

El Museu de Tortosa s'amplia amb sales sobre l'època andalusina i artistes del segle XIX

Els nous espais permetran visitar una important troballa arqueològica de la Suda i obres de Gimeno, Casanova i Querol

Pla general de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la presentació de l'ampliació del Museu de la ciutat.

El Museu de Tortosa s'amplia amb sales sobre l'època andalusina i artistes del segle XIXACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Tortosa s'amplia amb dos nous espais temàtics. El pavelló número vuit es dedicarà a tres dels autors més representatius de la cultura tortosina del segle XIX i XX. Es tracta dels pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i l'escultor Agustí Querol. L'ampliació també obrirà l'actual sala polivalent com a espai temàtic de la Tortosa andalusina. Es mostraran fons de la reserva del Museu i s'encabirà la troballa feta fa pocs anys en les excavacions a la necròpolis del castell de la Suda. Es tracta d'una gerreta plena de monedes, molt «singular» segons els experts, per la quantitat de monedes, nou-centes, que correspondrien al primer terç del segle XI.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que calia fer un reconeixement a tres dels autors més importants de la ciutat. Al nou espai es diferenciaran les obres dels tres autors, que tenen un recorregut harmònic, i que contextualitzarà la producció artística del tombant dels dos segles. S'hi exposaran algunes de les peces que formen part del catàleg municipal de cadascun d'aquests referents, i també es treballa per poder-hi incloure altres obres de fons privats, així com la cessió de quadres que figuren a algunes de les galeries d'art més importants en l'àmbit estatal i internacional. L'autor del projecte d'ampliació museística és el mateix que va dur a terme la rehabilitació del Museu, Ramon Valls, mentre que els doctors Jordi Carbonell i Núria Gil seran els comissaris de l'exposició.

Les monedes localitzades a la Suda estan sent restaurades al Museu d'Arqueologia de Catalunya i quan vagin estan llestes, es podran incorporar al nou espai habilitat al Museu.

tracking