Diari Més

Denunciats els responsables de rehabilitar un habitatge per no retirar la uralita

La Guàrdia Civil ha augmentat el control d’aquest residu considerat nociu per la salut

Imatge dels elements fabricats amb uralita trobats en el terreny.

Denunciats els responsables de rehabilitar un habitatge per no retirar la uralitaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha denunciat els responsables d’una empresa dedicada a la construcció per no retirar elements amb uralita després de rehabilitar un habitatge a l’Ametlla de Mar. En concret, els agents van trobar acumulades una gran quantiat de canonades destinades a la canalització d’aigües fluvials fabricades amb aquest material.

Una patrulla del Seprona de Tortosa feia serveis relacionats amb la protecció del medi ambient a l’Ametlla de Mar el passat divendres quan es van trobar trossos d’uralita escampats per un terreny proper a una casa rehabilitada. També es van trobar una gran acumulació de canonades fabricades amb aquest producte.

La parcel·la on s'acumulava la uralita no tenia tanca ni cap mesura de seguretat que impedís l'accés de qualsevol persona a aquest tipus de residu considerat altament perillós. Per aquest motiu es va confeccionar acta-denuncia davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre per emmagatzemar residus considerats perillosos per a les persones i el medi ambient.

tracking