Diari Més

Tecnologia

La Mobile Week programa una quarantena d'activitats a la Ribera d'Ebre

És la primera comarca rural que acull la cita, que estén actes paral·lels al Mobile World Congres de Barcelona a sis punts del país

Andreu Veà, doctor de la Universidad de Standford, oferirà una conferència.

La Mobile Week programa una quarantena d'activitats a la Ribera d'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mobile Week ha programar a la Ribera d'Ebre quaranta activitats al voltant de les TIC, entre el 18 i el 24 de febrer. És la primera comarca rural que acull aquesta cita amb la qual es vol apropar el coneixement i la tecnologia digital a sis subseus del país, de manera paral·lela a la celebració del Mobile World Congres de Barcelona. Es faran activitats a tots els pobles de la comarca i se n'ha programat per a totes les edats i de temàtiques variades però amb un nexe comú, l'impacte de la tecnologia a la vida quotidiana. Entre altres, destaca la conferència d'Andreu Veà, doctor de la Universitat d'Standford, vinculat a Silicon Valley i amb lligams familiars a Vinebre.

Veà parlarà de «La Internet de les coses que importen», dels canvis del món des dels orígens de la xarxa digital i sobre les facilitat que ofereix la tecnologia en la vida diària. També Ramon Miranda impartirà una conferència sobre «L'empresa intel·ligent i la Societat Digital».

El programa de la Mobile Week de la Ribera d'Ebre també inclou tallers familiars de realitat augmentada a les biblioteques municipals, de robòtica amb Scratch, un taller amb trucs i bones pràctiques per treure profit del telèfon mòbil, i un taller sobre noves formes de llegir amb el llibre electrònic.

Dues exposicions repassaran els canvis de l'aparell telefònic, recuperant els models «més retro» i la Píxel Art oferirà imatges de la comarca tractades amb aquesta tècnica, que també s'ensenyarà. Finalment, una Viquimarató Ribera d'Ebre impulsarà la introducció a l'enciclopèdia digital de noves referències informatives, en català, sobre la comarca.

Coincidint amb l'arrencada de la Mobile Week, el proper dilluns s'obrirà l'espai CoEbreLab, creat per impulsar la innovació social, digital i de col·laboració al territori. L'espai està situat a la seu comarcal, al Telecentre. Altres estrenes que s'emmarquen en el programa és la presentació de punts QR, amb imatges de Joaquim Mir i la Batalla de l'Ebre, una Ruta Instagram Points en espais senyalitzats de la Ribera d'Ebre, i el projecte SmartCatSud del qual la comarca en forma part.

tracking