Diari Més

Successos

Desarticulen una banda de narcotraficants a l'Ebre

La Policia Nacional ha detingut a nou persones i ha intervingut drogues, diners en efectiu i material divers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i la Policia Local de Tortosa han desarticulat una organització internacional de narcotraficants que actuaven a les Terres de l'Ebre. El grup proveïa marihuana i haixix a diferents distribuïdores del centre d'Europa. Durant l'operació, anomenada Valkirya, han detingut a nou persones de diferents nacionalitats per delictes de pertinença a organització criminal i contra la salud pública.

Les investigacions van començar el passat agost quan els agents van rebre informacions respecte unes persones residents a Deltebre que podrien estar realitzar desplaçaments a ciutats europees per transportar de forma camuflada grans quantitats de substàncies estupefaents.

L'operació es va dur a terme amb dos fases diferents. En la primera es van arrestar dues persones a Camarles, a qui van intervenir 59 pastilles de haixix amagades a l'interior d'una cadira de rodes elèctrica. En el moment de la detenció, els ocupants es dirigien a la República Txeca per entregar les drogues.

La segona fase es va centrar en un ciutadà espanyol, principal responsable d'emmagatzemar i custodiar la marihuana produïda. Durant les gestions de compra venda per part de dos lituans i un letó es van detenir set persones a Sant Carles de la Ràpita.

En total han intervingut 15 quilograms de haixix, 15,5 quilograms de cannabis sativa, 38.000 euros en efectiu, 5 telèfons mòbils i material divers. De les nous persones detingues, quatre d'elles són de nacionalitat espanyola, dos lituans i tres de Polònia, Letònia i la República Txeca.

Als detinguts se'ls imputendelictes de pertinença a organització criminal i contra la salud pública. Aquests van passar a disposició judicial.

Els agents van localitzar

Desarticulen una banda de narcotraficants a l'EbrePolicia Nacional

tracking