Diari Més

Política

Amposta crea una empresa pública per gestionar els serveis municipals

La societat començarà per la gestió de la piscina i la neteja dels edificis municipals

Imatge del ple municipal d'Amposta.

Amposta crea una empresa pública per gestionar els serveis municipalsAjuntament d'Amposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Amposta ha creat l'empresa pública mercantil Amposta Serveis Municipals SLU, que gestionarà els serveis municipals. La societat començarà a gestionar la piscina i la neteja dels edificis municipals. Compta amb un capital social inicial de 50.000 euros. El ple va aprovar la creació de l'empresa amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció de la regidora no adscrita i el PSC, el vot en contra de la resta de regidors. L'objectiu és consolidar la societat perquè vagi assumint serveis municipals quan acabin els contractes d'externalització. També es contractaran agents cívics i als entrenadors del Centre de Tecnificació a través d'aquesta empresa.

Com ha explicat l'alcalde Adam Tomàs, amb contractacions a través de la nova empresa es podrà superar el límit que els imposa la llei d'estabilitat pressupostària.

Alguns dels serveis que es preveu remunicipalitzar són el transport adaptat, la gestió de la cuina de la residència d'avis i el Centre de Tecnificació, que abans anava a càrrec d'una empresa privada i que ara gestiona Fussmont.

Fibra òptica

Els edificis municipals d'Amposta estaran connectats amb una xarxa de fibra òptica al llarg d'aquest 2019. La Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació tant del desplegament del cable de fibra com la gestió de la xarxa per un total de 103.700 euros en total -76.500 per al desplegament del cable de fibra i 27.200 per a l'electrònica-. En total, es desplegaran 5.760 metres de cable, que quedarà soterrat utilitzant canalitzacions municipals i de la Xarxa Oberta de Catalunya de la Generalitat, segons ha precisat el regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Eficiència i Sostenibilitat Energètica, Pau Cid. Actualment ja estan enllaçats amb fibra òptica pròpia l’edifici de l’Ajuntament, l’edifici administratiu, el de Serveis Socials, l’Oficina de Turisme, el Casal i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

«Amb el desplegament d'ara, s'uniran a l’Ajuntament la majoria d'edificis públics», ha explica l'alcalde, Adam Tomàs. Així quedaran units a l'Ajuntament la zona esportiva -pavelló 1 d'octubre, auditori municipal, pavelló poliesportiu, piscina municipal i el Centre de Tecnificació-, Centre Obert, les dues llars d'infants municipals, la policia local, Lo Pati, el Museu de les Terres de l’Ebre, l'hospital, la Residència de Gent Gran, el mercat municipal, l'edifici del Sindicat, el Centre d’Atenció Primària actual i l'edifici nou.

tracking