Diari Més

Societat

Les penyes taurines d'Amposta s'uneixen per defensar la festa dels bous

Més de 2.000 persones formen part d’aquesta nova entitat

Imatge d'un acte taurí a les Festes Majors d'Amposta.

Tretze penyes taurines d'Amposta s'uneixen per defensar la festa dels bousPenya el Cerril d'Amposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretzeassociacions i penyes d'aficionats als bous s'han unit en una sola entitat, laFederació de Penyes i Aficionats Taurins d’Amposta, per defensar aquesta festa. En total, més de 2.000 persones seran un sola veu per«vèncer els arguments mancats de fonaments que utilitzen els grups antitaurins per acabar amb els bous a la nostra localitat».

La nova agrupació aplega l'Associació Cultural Taurina l’Afició, la Penya l’Esquella, l'Associació Cultural Bous per la Festa, l'Associació Cultural El Cerril d’Amposta, l'Associació Cultural Bou Capllaçat d’Amposta, l'Associació Cultural Taurina Emboladors d’Amposta, els Joves Emboladors d’Amposta, l'Associació Cultural Taurina Demà Més, la Penya Capllaç, la Penya La Cleka, la Penya La Colleta, els Voluntaris Ajudem els Bous de l’Illa i la Comissió de Bous d’Amposta.

LaFederació de Penyes i Aficionats Taurins d’Amposta s'ha creat per defensar aquesta tradició ebrenca. Amb la seva unió, elss seus membres aposten «per defensar i promocionar la festa» dels bous.

L'entitat té previst organitzar properament exposicions, concursos, col·loquis, entre d'altres activitats per fer pedagogia del món dels bous i mostrar aquesta tradició a les noves generacions.

tracking