Diari Més

Ascó 2 té dues hipòtesis de l'origen de la fuita denunciada a la Fiscalia

La fuita es va detectar el passat mes de febrer en un piezòmetre de la planta tarragonina

Vista general de la central nuclear d'Ascó.

La central nuclear Ascó II torna a connectar-se a la xarxa després de la darrera recàrrega de combustibleANAV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central nuclear d'Ascó 2 té dues hipòtesis sobre l'origen de la fuita denunciada a la Fiscalia deTarragonaper l'entitat Societat Humana, segons ha explicat avui el director general de ANAV, José Antonio Gago.

L'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) gestiona la central i avui Gago ha confirmat que es desconeix encara l'origen de la fuita detectada el mes de febrer de l'any passat en un piezòmetre de la planta tarragonina.

Gago ha assenyalat que remeten «informació quinzenalment al Consell de Seguretat Nuclear» (CSN) sobre la detecció de «valors molt petits d'activitat» que ja no es produeixen, però dels quals se'n desconeix la causa.

El director general ha apuntat a dues hipòtesis, «un porus en les canonades de drenatge de l'edifici auxiliar» de la central o bé una fallada en el que anomenen «sistema tallafuites» de la piscina del combustible.

Els nivells detectats de cesi i altres elements eren «molt baixos» i «van ser remetent» fins a donar negatiu i el CSN ho segueix investigant, segons una resposta donada el mes d'octubre passat pel Congrés a una bateria de preguntes d'En Comú Podem.

Els piezòmetres són una mena de perforacions a uns 30 metres de profunditat que controlen la pressió i el nivell d'aigua de la capa freàtica de la central, que compta amb 57.

L'entitat Societat Humana va denunciar el cas a la Fiscalia deTarragonael mes de juny passat per aclarir l'origen de la fuita, «davant la impossibilitat de saber què ha passat», segons la denúncia a la qual va tenir accés Efe.

tracking