Diari Més

Continua el tall dels CDR a l'AP-7 a l'Ampolla

Els manifestants tenen pensat passar la nit

Els membres del CDR en una foguera feta al tall de l'AP7 a l'altura de l'Ampolla.

Els CDR decideixen tallar l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla indefinidamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els CDR han tallat aquest dissabte al matí la circulació a l'autopista AP-7 a l'altura de l'Ampolla, fet que ha motivat que s'hagi pres la decisió d'aixecar les barreres dels peatges de la sortida número 39.

A més, els CDR han decidit en assemblea mantenir el tall de carretera de forma indefinida. Els manifestants també fan una crida a què es repeteixin les protestes a altres punts de Catalunya perquè «l'espurna» iniciada a les Terres de l'Ebre es faci extensiva.

L'acció es duu a terme per reclamar l'alliberament dels presos i per la implementació de la república. Durant la protesta s'han viscut moments de tensió entre un grup dels CDRS i els conductors aturats. Entre ells, un autobús de l'equip de futbol del Villareal que havia de jugar un partit benèfic pel càncer i que agents dels Mossos d'Esquadra han demanat al col·lectiu que deixessin avançar.

Aixequen barreres

Els operaris d'autopistes van informar als conductors que l'AP-7 està tallada en ambdós sentits i els estan indicant que han de continuar el seu viatge per la carretera N-340 fins a la pròxima entrada a l'autopista. A causa de les molèsties, han aixecat barreres i ara s'estan formant cues a les vies alternatives.

Segons informava la web del Servei Català del Trànsit a primera hora del matí, l'AP-7 està tallada en els dos sentits de la marxa des de les set del matí entre els quilòmetres 307 i 311.

En aquest punt es fan desviaments senyalitzats cap a la N-340 i hi ha uns quatre quilòmetres de cua. L'acció ha començat a primera hora del matí, quan un grup d'unes 200 persones, segons els Mossos d'Esquadra, han accedit a l'autopista i han escampat pneumàtics a la via.

El CDR de Cambrils ha fet una crida a la mobilització amb el lema El poble mana, el govern obeeix! República ara. Durant la manifestació s'estan vivint moments de tensió com és pot veure en aquest vídeo.

Ensurt amb un camió de mercaderies perilloses

Un camió de mercaderies perilloses s'ha saltat els controls dels Mossos d'Esquadra i ha circulat fins a pocs metres del punt on els membres dels CDR han tallat l'AP7 amb pneumàtics i branques d'arbres. De fet, els guarda-raïls situats a la calçada en sentit sud han impedit que el vehicle pesant seguís circulant i se saltes el tall. El camió ha quedat atrapat i els manifestants, ubicats a l'altre costat de la via, l'han fet recular. Segons fonts de la policia catalana, es tracta d'una infracció viària i han demanat al camioner que fes marxa enrere i circulés per una via alternativa.

Abans d'aquest incident, que no ha provocat ni danys ni ferits, s'han viscut moments de tensió entre els manifestants i els conductors aturats. Ambdós grups s'han escridassat i s'han fet retrets mentre uns i altres retiraven i posaven branques d'arbres per tal de delimitar amb una barrera l'àrea de protesta.

Davant d'això, els manifestants han criticat la inacció dels mossos davant aquests moments crispació. «No han fet la seva feina, hem evacuat les situacions d'emergència com una dona embarassada o un home que havien d'operar al seu pare i hem obert camí a l'ambulància i els bombers», ha dit un dels membres de l'acció. «Ens han agredit i no han fet res, sembla que estiguin buscant que ens barallem entre nosaltres», ha afegit l'individu.

Els CDRs no desconvoquen la protesta i reben provisions

Els manifestants han rebut provisions, botelles d'aigua i menjar, per passar les pròximes hores a l'autopista. Ara per ara, no tenen previst dissoldre la protesta. Així ho han decidit en una assemblea al migdia, en la qual han llençat un missatge perquè la mobilització s'ampliï a altres indrets del territori. De fet, les cues quilomètriques de primera hora s'han reduït, ja que la majoria de vehicles aturats han pogut continuar la seva marxa per la nacional.

Passar-hi la nit

Els manifestants continuen tallant la carretera i tenen pensat passar-hi la nit. A hores d'ara han posat més guarda-rails al mig de la carretera per evitar que els furgons dels Mossos d'Esquadra, que estan fent un cordó policial a uns metres del CDR, avancin.

A l'assemblea que han celebrat aquest tarda han alertat de la possibilitat que uns furgons de la Guàrdia Civil s'hi estaven desplaçant, però el Govern ha trucat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha donat garanties que no hi ha cap dotació de l'institut armat que s'hi estigui desplaçant ni tingui intenció de fer-ho, segons fonts de l'executiu català.

Per ara, els Mossos d'Esquadra no han fet cap acció per intentar desallotjar els concentrats a la calçada de l'autopista, que han començat el tall a les set del matí. Els manifestants també han encès una foguera i canten cançons reivindicatives i consignes com «ni un pas enrere» o «llibertat presos polític». Des de mitja tarda ja no queden vehicles aturats a l'autopista, atès que els desvien per la N-340.

Els manifestants, a la carretera.

Els CDR tallen l'AP-7 a l'AmpollaCDR Tarragona

S'estan formant cues a les vies alternatives.

Obren les barreres de l'AP-7 pels talls dels CDR a l'AmpollaDiari Més

La carretera, tallada.

Els CDR tallen l'AP-7 a l'AmpollaDiari Més

Hi ha avisos dels talls.

Els CDR tallen l'AP-7 a l'AmpollaDiari Més

tracking