Diari Més

Societat

Els animalistes interposen sis denúncies per presumptes infraccions en correbous de l'Ebre

AnimaNaturalis denuncia que les penyes taurines promouen la participació de menors als actes amb bous, així com descàrregues elèctriques i lesions als animals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els animalistes han interposat sis denúncies per presumptes infraccions en correbous de les Terres de l'Ebre a la delegació de Joc i Espectacles del territori. En concret, es notifica la participació de menors de 14 anys, l'ús de descàrregues elèctriques, lesions als animals i mancances de seguretat per a les persones i els animals en alguns actes amb bous Amposta, Sant Jaume d'Enveja i Mas de Barberans, al Montsià, i a Xerta, al Baix Ebre. L'organització AnimaNaturalis també denuncia que les penyes taurines promouen «molt activament» la participació de menors als correbous, sobretot als bous capllaçats i lamenten que la llei no sigui «clara» per diferenciar quan s'és espectador o participant en aquests casos.

Tres de les denúncies que ha presentat AnimaNaturlis són en relació als bous capllaçats celebrats a Amposta, durant les festes de juliol i agost. Els animalistes han aportat documentació gràfica per demostrar la participació de presumptes menors de 14 anys i demanen que la delegació de Jocs i Espectacles de les Terres de l'Ebre ho investigui.

També en un bou embolat celebrat a Amposta, es notifica que s'hauria incitat a un menor a encendre les boles de foc a la cornamenta de l'animal. També han aportat imatges que les penyes taurines han compartit a les xarxes socials per documentar la participació de menors als bous, com és el cas de la fotografia de la penya l'Afició d'Amposta on un pare i un nen corren davant el brau.

AnimaNaturalis apunta que aquestes conductes incompleixen els articles 8 i 10 de la Llei 34/2010, de regulació de les festes tradicionals amb bous i que la participació de menors de 14 anys és una infracció greu que comporta multes entre 601 euros i 60.000 euros.

Altres denúncies

Les altres denúncies que s'han presentat fan referència a abusos als animals. En concret, el cas d'un bou embolat, al mes d'abril, al Mas de Barberans, que va acabar amb la banya trencada i regalimant sang de la banya i el morro. En el cas de Xerta s'ha denunciat que un bou embolat va superar el límit dels 30 minuts que indica la llei per aquests espectacles perquè el ramader no aconseguirà retornar el bou als torils i que va intentar fer entrar l'animal amb cops de vara i descàrregues elèctriques.

Finalment, en el cas de Sant Jaume d'Enveja es denuncia que en les festes del mes de juliol, una vaca va pujar damunt de les carretes amb un salt perquè els propietaris havien posat una rampa, una falta de seguretat que posava en perill les persones i els animals.

Imatge d'un bou envelat a Mas de Barberans.

Els animalistes interposen sis denúncies per presumptes infraccions en correbous de l'EbreAnimaNaturalis

Imatge d'un acte de bous a Amposta.

Els animalistes interposen sis denúncies per presumptes infraccions en correbous de l'EbreAnimaNaturalis

tracking