Diari Més

Successos

Quatre detinguts al Perelló i a l'Aldea pel robatori de garrofes

Els Mossos investiguen el propietari d'un magatzem per la suposada receptació del fruit sostret

L'onada de robatoris sol coincidir amb l'inici de la collita de garrofes.

Detingut per robar 44 tones de garrofes al Baix Ebre i MontsiàPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones pel robatori de garrofes en finques del Perelló i l'Aldea (Baix Ebre). La primera de les detencions va tenir lloc el passat 13 de desembre. El propietari d'una finca va sorprendre dos homes sostraient-li les garrofes. Mentre els recriminava l'acció i avisava la policia, van intentar fugir emportant-se els sacs que havien recollit. En la seva fugida, un dels lladres va empènyer el denunciant, un home d'edat avançada, que va caure al terra i va patir ferides lleus. Després que es personessin a la finca vigilants municipals del Perelló i mossos, aquests últims els van detenir per robatori amb violència.

Es tracta de dos homes de 26 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, amb antecedents policials per fets similars. Un dels detinguts es trobava investigat per una altra causa judicial, per la qual es va ordenar el seu ingrés a presó, mentre que el segon va quedar en llibertat a càrrecs després de passar a disposició del jutge de guàrdia de Tortosa.

El segon cas es va produir també el mateix 13 de novembre, en aquest cas a l'Aldea. Dos veïns d'Amposta, de nacionalitat espanyola i 26 i 49 anys, estan acusats d'un presumpte furt quan van ser enxampats per agents de la policia local de l'Aldea recollint il·legalment garrofes en una finca del municipi. Després de comprovar que no disposaven de cap permís per recollir-les, els Mossos els van detenir.

Davant la sospita que es tractava d'una activitat que practicaven habitualment, els Mossos van iniciar una investigació als magatzems i almàsseres de la zona. En un d'aquests negocis, van comprovar que des de l'1 de setembre constaven 57 registres de compra de garrofes a les mateixes persones per un pes total de 14 tones, sense que els implicats podessin justificar la seva procedència il·lícita. Això va portar la policia a investigar el propietari del magatzem per un presumpte delicte de receptació.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

tracking