Diari Més

Agricultura

UP demana un ajut d'Estat per pèrdues de més del 30% de la collita de cítrics pels aiguats a Alcanar i Ulldecona

El sindicat s'ha reunit amb al director general de Desenvolupament Rural

Primer pla de caixes de mandarines preparades per a l'exportació als magatzems d'Agrofruit. Imatge del 19 de juny de 2015 (horitzontal)

liquidació, concurs, cítrics, extinció, creditors, Tortosa, Agrofruit Export, exportadora, mercantil, treballadors, administradorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos (UP) ha traslladat aquest dijous, en una reunió, al director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Oriol Anson, la necessitat que els productors de cítrics de les Terres de l'Ebre, sobretot a Alcanar i Ulldecona (Montsià), afectats pels forts aiguats del 19 d'octubre, puguin acollir-se a un ajut d'Estat per tal de reparar els elevats danys que va causar la pluja. El sindicat calcula que els danys han afectat a més del 30% del conjunt de la collita, mentre que a Ulldecona i Alcanar la producció afectada pot ser de més del 40%. Des d'UP es remarca que van resultar malmeses les parts més productives dels arbres.

Segons UP, els danys com a conseqüència de la llevantada, amb un volum de precipitació de fins a 300 litres per metre quadrat entre dues i tres hores seguides, també van afectar infraestructures, van provocar corriments de terres, camins malmesos i arrencades de plantacions d'arbres joves. El sindicat apunta que les explotacions de cítrics van patir danys importants en els marges, instal·lacions de reg i pèrdua de terra.

Unió de Pagesos ja es va reunir el 6 de novembre amb el delegat d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, la directora de l'oficina del Departament a Amposta i el regidor d'Agricultura de l'Ajuntament d'Alcanar per plantejar la situació dels danys després dels aiguats.

El sindicat va demanar recursos a l'administració, després de la llevantada del 19 d'octubre, perquè els municipis poguessin arreglar els camins i la pagesia pogués entrar als camps del Montsià i collir les clementines, i seguir collint l'oliva, que tot just havia començat la campanya. Els aiguats també van provocar danys als conreus d'horta a les parts baixes del Delta de l'Ebre, l'Aldea i les Cases d'Alcanar, s'afegeix des d'UP.

tracking