Diari Més

Universitat

La URV crea el primer 'coworking' rural universitari de Catalunya al campus de l'Ebre

Tindrà 15 zones de treball i estarà centrat en el negoci digital

La rectora, María José Figueras, i el president del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques, Carles Luz, signen el conveni per impulsar el Cowocat Rural al Campus Terres de l'Ebre

La URV crea el primer 'coworking' rural universitari de Catalunya al campus de l'EbreURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) acollirà el primer espai de cotreball o coworking rural universitari de Catalunya, integrat dins la xarxa Cowocat Rural. A URV Emprèn- Coworking hi podran treballar microempreses, autònoms o estudiants de la URV. Els objectius són oferir continuïtat als projectes emprenedors desenvolupats des de la universitat per retenir talent, intercanviar espais de treball i compartir formacions o promoure el treball col·laboratiu. S'instal·larà al segon pis de l'edifici del campus Terres de l'Ebre i tindrà, de moment, 15 espais de treball. Serà una zona especialitzada en el negoci digital, un sector que al campus ebrenc ja compta amb una empresa emergent, Incubàlia, una consultoria especialitzada en el comerç en línia.

La rectora de la URV, María José Figueras, i el president del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) del Grup d'Acció Local Ribera d'Ebre-Terra Alta, Carles Luz, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració entre la universitat i aquest consorci, que coordina i assessora els espais de coworking rural de tot Catalunya, per posar en marxa el projecte URV Emprèn – Coworking. L'espai vol ser referent en innovació territorial basada en el coworking i participar i desenvolupar acords amb altres espais que permetin convidar altres emprenedors en activitats de dinamització.

El responsable de dinamitzar l'espai i gerent d'Incubàlia, Enric Guinovart, ha explicat que l'objectiu és captar microempreses o autònoms que treballin en l'àmbit del comerç electrònic, el màrqueting digital, el disseny gràfic, els continguts de posicionament SEO o les xarxes socials. Per això, s'ha posat en funcionament el web http://coworking.urvempren.cat a través del qual els interessats podran demanar informació.

El sots director del campus, Xavier Farré, ha destacat que la creació d'Emprèn-Coworking no es limita només al fet de compartir un espai, sinó que suposa «una altra manera de treballar» que pot resultar interessant per als universitaris, ja que pot ser una opció de feina per a ells. En aquest sentit, la URV i el CIS promouran que els estudiants puguin fer el seu Treball Final de Grau o el Treball Final de Màster sobre la creació d'empreses d'àmbit tecnològic, tenint accés a les persones que treballen als espais de coworking de la xarxa Cowocat Rural.

La connexió amb la universitat és especialment interessant perquè a través de la Càtedra d'Emprenedoria de la URV es poden coordinar moltes d'aquestes formacions. Per la seva banda, el Cowocat Rural es compromet a oferir formació als espais de coworking de la URV ubicats en espais rurals per a la seva gestió, dinamització i desenvolupament de les seves activitats. El CIS assessorarà la URV en la creació i gestió d'espais de coworking en l'àmbit rural i col·laborarà en el desenvolupament de formacions i activitats de dinamització d'aquests espais.

El marc geogràfic d'actuació del projecte Cowocat Rural i d'aquest conveni són els territoris Leader de Catalunya, definits en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, aprovat per la Comissió Europea el 28 de juliol de 2015. D'aquí que el de la URV sigui l'únic espai de coworking rural de tot Catalunya. Per tot plegat, el CIS considera que la URV Emprèn-Coworking pot ser «referent» per a altres comunitats autònomes o altres zones que vulguin desenvolupar projectes similars.

tracking