Diari Més

Torra fa una crida a la unitat i reafirma el seu «compromís» amb la República

El president de la Generalitat és rebut a Deltebre entre aplaudiments i xiulets de desenes de persones que li exigeixen fer efectiva la República

El president de la Generalitat, Quim Torra, rebut per dues nenes en la seva arribada al Centre Fluvial del Delta i amb pancartes al fons de protesta.

Torra fa una crida a la unitat i reafirma el seu «compromís» amb la RepúblicaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reafirmat el seu compromís i el del Govern en la implementació de la República en la inauguració del Centre Fluvial del Delta a Deltebre (Baix Ebre) aquest diumenge al migdia. Torra ha reivindicat el llegat de l'1 d'octubre i ha fet una crida a la unitat. En la seva arribada, el president ha estat rebut entre aplaudiments i amb una sonora escridassada i xiulada per part d'un grup de persones que l'esperaven a les portes del nou equipament. Els manifestants li han demanat que faci efectiva la República.

«El primer d'Octubre és probablement el millor que hem fet en els últims anys, perquè ho van fer junts i junts és l'única manera que aquest país té per enfrontar el que vindrà», ha afirmat el president de la Generalitat. Durant el discurs d'inauguració del Centre Fluvial de Delta, Torra s'ha comprès a treballar per implementar la república catalana i ha demanat unitat. «És el meu compromís i el del govern de la nació. Tingueu la certesa i la confiança, com jo la tinc amb vosaltres, que serem allà i ho farem», ha asseverat. En aquest sentit, ha reiterat que «no hi ha marxa enrere» i que arribarà «el moment que haurem de saltar tots plegats».

El president ha estat rebut amb una sonora xiulada en la seva entrada al nou equipament. Desenes de manifestants l'esperaven a l'entrada del recinte per exigir-li que implementi la República amb pancartes amb lemes com «Estàs capacitat?», «Prou mentides» i «Volem la república, aprèn-ne». Amb tot, Torra també ha rebut l'escalf dels veïns del municipi.

El Centre Fluvial de Delta, el nou dinamitzador de Deltebre

Segons l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el Centre Fluvial de Delta pretén dinamitzar l'entorn del pont Lo Passador i obrir el municipi al riu Ebre. «És un projecte simbòlic i potent», ha assegurat Soler sobre aquest equipament que té uns mil metres quadrats i que ha suposat una inversió d'uns 450.000 euros. Soler ha aprofitat l'ocasió per demanar al president Torra que la regressió del Delta estigui en l'agenda institucional del govern català, tal com ja va li va sol·licitar a la subdelegada de l'executiu espanyol, Teresa Cunillera, aquesta setmana durant la seva visita a les Terres de l'Ebre.

El batlle ha explicat que el futur Parc Fluvial del Delta -un espai obert, amb la barcassa com a protagonista- esdevindrà un centre d'activitat municipal al costat del riu Ebre. L'actuació d'aquesta segona fase es preveu que estigui enllestida abans del final del segon trimestre del 2019. A partir d'ara les entitats locals de la Companyia Delta Teatre i la Societat Musical Espiga d'Or podran utilitzar les noves instal·lacions.

tracking