Diari Més

Igualtat

Tres-centes dones es reuneixen a Gandesa en la Trobada de Dones de les Terres de l'Ebre

A l’acte han participat 31 entitats de les Terres de l’Ebre i el Priorat

Pilar Rahola ha participat donant una conferència

Tres-centes dones es reuneixen a Gandesa en la Trobada de Dones de les Terres de l'EbreConsell Comarcal Terra Alta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gandesa ha acollit la Trobada de Dones de les Terres de l’Ebre que ha aplegat tres-centes dones de 31 entitats de les Terres de l’Ebre i el Priorat. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president del consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, han sigut les autoritats que han presidit la trobada, celebrada a la sala d’actes d’un celler de la capital de la Terra Alta.

L’acte ha començat amb una taula rodona on representants de les entitats han exposat la realitat de la participació femenina en cadascuna de les comarques de les Terres de l’Ebre i han definit els reptes de futur, com la implicació de les dones més joves i dels homes en l’activisme per a la igualtat efectiva de gènere. El president comarcal, Carles Luz, s’ha felicitat per l’interès que ha despertat aquesta iniciativa i per la gran assistència de dones que s’han aplegat avui a Gandesa. També ha fet esment a la «gran quantitat de propostes que s’han generat per tal d’aconseguir la igualtat de gènere» durant els debats que han tingut lloc. El president de la Terra Alta ha qualificat les associacions de dones ebrenques de ser el «pal de paller del dinamisme cultural i social dels nostres municipis».

En acabar la primera part de la trobada, només les persones inscrites, ha tingut lloc un esmorzar entre els participants i, posteriorment, s’ha iniciat l’acte central de la jornada, una conferència de la periodista i filòloga Pilar Rahola, titulada «Les dones d’avui». Rahola ha explicat que l’objectiu de la seva intervenció era incidir en què «significa la lluita per la igualtat entre homes i dones. El que sap més greu de tot plegat és que després dels decennis que han passat des que va començar aquesta lluita, encara hi hagi una realitat duríssima arreu del món». La trobada ha finalitzat amb un dinar de germanor.

tracking