Diari Més

L'Ajuntament de Tortosa destinarà part del superàvit de 2017 a reduir l'endeutament

Part dels diners també es distribuirà en obres com la urbanització de la zona de l'antic Club de Rem o el nou aparcament de Ferreries

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tortosa.

L'Ajuntament de Tortosa, Ajuntament de TortosaMiguel Guirao/ Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat, aquest divendres, en un ple extraordinari i urgent, distribuir el superàvit dels comptes de 2017. Una part dels diners es destinaran a amortitzar préstecs per seguir reduint l'endeutament del consistori, el qual s'havia previst rebaixar per sota del 60%, aquest 2018. També s'han fet tres modificacions pressupostàries per executar inversions abans de final d'any. Es tracta de l'enderroc de l'antiga seu del Club de Rem i la urbanització de la zona, la reforma dels parcs infantils de la ciutat amb una partida de 135.000 euros, la millora del ferm de la pista de rodament del Velòdrom, i l'arranjament del nou aparcament al barri de Ferreries que facilitarà l'accés del nou Complex Esportiu. Les quatre propostes d'acord s'han aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern de PDeCAT i ERC i l'abstenció de Movem Tortosa, PSC, PP i CUP.

En el darrer plenari ordinari, el consistori ja va aprovar una partida de 140.000 euros per expropiar les antigues instal·lacions del Club de Rem, situades a la confluència de l'avinguda de Lleida i el passeig de Joan Moreira. El projecte preveu reordenar aquesta zona, entre el parc municipal Teodor González i el riu Ebre, per donar continuïtat i millorar la connexió viària amb el passeig de Ribera.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha apuntat que es preveu començar a executar totes aquestes obres, també la millora dels parcs infantil, l'arranjament del nou aparcament de Ferreries – que tindrà 80 places-, i la millora del ferm de la pista de rodament del Velòdrom, a finals d'aquest any, un cop superat dels tràmits d'exposició púbica.

Les modificacions pressupostàries aprovades són per un valor de 323.389,61 euros, 135.000 euros per al projecte dels parcs infantils, 110.000 euros per a la urbanització de l'àmbit de l'antic Club de Rem, 35.000 euros per millorar el ferm de la pista de rodament del Velòdrom municipal, i 43.389,61 euros per arranjar l'aparcament vinculat al Complex Esportiu.

tracking