Diari Més

Els efectes dels aiguats

Aragonès no descarta sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al Baix Ebre i el Montsià

El Govern es posa a treballar amb els ajuntaments del Montsià i el Baix Ebre per avaluar al detall els danys de la llevantada

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, visitant amb l'Ajuntament i els veïns afectats una de les cases on l'aigua es va endur murs, a les Cases d'Alcanar.

Aragonès no descarta sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al Baix Ebre i el MontsiàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i president en funcions, Pere Aragonès, no descarta sol·licitar la declaració de zona catastròfica per a les comarques del Baix Ebre i el Montsià si, un cop inventariats els danys de la llevantada, aquesta via permet oferir «millors solucions» per reparar els desperfectes acumulats a les dues comarques. El vicepresident s'ha reunit amb l'Ajuntament d'Alcanar i afectats del sector primari per començar a peritar al detall tots els incidents derivats de les intenses pluges de divendres i ha visitat la zona més afectada de les Cases d'Alcanar. Aragonès també ha participat en la reunió amb els alcaldes afectats al Consell Comarcal del Montsià on s'ha començat a avaluar les afectacions.

El Govern es compromet a començar a treballar d'immediat en recuperar camins i vies de circulació. Aragonès ha apuntat que la reunió amb els alcaldes de la comarca que s'ha celebrat aquest diumenge al matí al Consell Comarcal del Montsià, a Amposta, servirà per avaluar «en detall», conjuntament amb les administracions locals, tots els desperfectes. «Estem en fase d'avaluació però posteriorment vindran les accions», ha dit Aragonès. Algunes accions seran «necessàries a molt curt termini», la pròxima setmana, com arreglar camins i donar les màximes facilitats per recuperar les vies de circulació però en el Govern reconeix que en caldrà plantejar altres a mig termini «sent conscients que estem davant d'un fenomen climàtic i que probablement la freqüència d'esdeveniments com aquests incrementin els pròxims anys», ha assenyalat el vicepresident. «Volem ajudar a què la resposta sigui la més ràpida possible i això és immediat», ha afegit

Aragonès ha apuntat que, un cop avaluats els danys, caldrà escollir quina és «la millor resposta» i no es descarta tampoc sol·licitar la declaració de zona catastròfica. «Cada actuació que fem comportarà conseqüències en l'àmbit tècnic i indemnitzacions i cal fer molt bé el peritatge, que seguirem fent els pròxims dies. Si aquesta via permetés millors solucions, ho sol·licitaríem», ha dit.

tracking