Diari Més

Els efectes dels aiguats

El desbordament del barranc de Llop causa greus desperfectes a la urbanització Serramar d'Alcanar Platja

També el barranc de la Galera malmet el ferm de la C-12 i es reparen els danys de la llevantada en camins i carreteres del Baix Ebre i Montsià

Un vehicle encastat en el garatge d'una propietat de la urbanització Serramar d'Alcanar Platja com a conseqüència de la llevantada d'aquest divendres.

El desbordament del barranc de Llop causa greus desperfectes a la urbanització Serramar d'Alcanar PlatjaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La urbanització Serramar d'Alcanar Platja, al Montsià, s'ha endut la pitjor part de la llevantada d'aquestes últimes hores a les Terres de l'Ebre. El desbordament del barranc del Llop, aquest divendres al vespre, va inundar una desena de cases, es va endur murs, vehicles i tots tipus de materials, però no va causar danys personals. Aquest dissabte els veïns treballaven per recompondre i comptabilitzar els desperfectes. També la força de l'aigua que baixava al barranc de la Galera ha aixecat el ferm i malmès la carretera C-12, a Tortosa, que continua tallada. Han estat molts els camins afectats, a Tortosa, les Cases d'Alcanar, Ulldecona o la Galera, entre altres. També ha calgut netejar molts baixos i edificis municipals, com el pavelló d'Amposta on hi va penetrar aigua.

Aquest divendres al vespre, el Barranc del Llop, que creua la urbanització de Serramar, d'Alcanar Platja, va baixar amb un cabal molt gran, com mai abans havien vist els veïns de la zona. El barranc es va endur per davant les portes de les cases, dels magatzems, els murs dels jardins, els cotxes i tot tipus d'objectes que va trobar al seu pas, afectant una petita concentració d'unes deu cases d'aquesta urbanització, així com el càmping els Alfacs. «Era com l'Amazones. No es veia res. Només la part alta dels arbres», explicava encara afectada per l'ensurt una de les veïnes, la Mercedes.

Ella estava sola a casa amb la seva filla d'onze anys i es van resguardar al segon pis de la casa, després d'intentar tancar portes, bloquejar l'entrada de l'aigua i salvaguardar mobles i altres objectes personals. El seu vehicle ha acabat bolcat entre la el mur de la casa dels veïns i el canal habitabilitat entre els immobles per al barranc, que té un pas per a l'aigua de menys d'un metre. «Per casa del veí entrava l'aigua per la porta del magatzem i sortia per la terrassa», ha detallat.

L'aigua va arribar a superar una altura de més d'un metre dins de les cases. Es va avisar els Bombers que van socórrer els veïns, que han passat la nit fora de casa. Aquest dissabte tots els propietaris endreçaven el que podien a l'espera que les assegurances facin balanç dels danys, mentre una màquina retroexcavadora retirava runa i arreglava un esvoranc que el barranc ha deixat sota el mur de contenció d'una de les cases.

Al terme municipal d'Alcanar també s'han hi ha hagut nombroses afectacions a la zona de les Cases d'Alcanar, on el barranc va saltar l'N-34 i va arrencar un tros de camí al Fondo de Jan. Les màquines també treballaven per netejar els accessos del nucli de la Selleta que va quedar incomunicat.

Durant el matí, també es netejaven camins a Tortosa, sobretot prop del Barranc de la Llet, i a Amposta. A la capital del Montsià s'ha retirat l'arbre que va caure sobre un edifici al passeig del Canal i els operaris netejaven i retiraven els acumulacions d'aigua a l'interior del Pavelló Municipal, on s'hi havia de celebrar una festa de la gent gran.

Al llarg del matí, s'ha restablert la circulació a les carreteres que seguien tallades a la zona sud del Montsià i a hora d'ara només segueix tallada la C-12, entre Tortosa i Amposta, on s'ha esfondrat part del ferm.

Les destrosses a l'interior del magatzem d'un habitatge de la urbanització Serramar d'Alcanar Platja.

El desbordament del barranc de Llop causa greus desperfectes a la urbanització Serramar d'Alcanar PlatjaACN

tracking