Diari Més

Meteorologia

Desactivada l'alerta del pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques

Només queda tallada la C-12 a Tortosa per esfondraments en el paviment, en aquest punt es desvien els vehicles

La C-12 totalment enfangada a causa de l'episodi de pluges, entre Tortosa i Amposta.

Desactivada l'alerta del pla l'Inuncat per la millora de les condicions meteorològiquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha desactivat cap a les dues del migdia l'alerta de l'Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques, amb tot, manté la prealerta d'aquest pla fins que es normalitzi la situació als rius rieres i barrancs. De fet, només queda tallada la C-12 a Tortosa per esfondraments del paviment entre els quilòmetres 9 i 9,50 i en aquest punt es fan desviaments senyalitzats. Paral·lelament, encara es dona pas alternatiu als vehicles a la TP-3311 a La Galera perquè la calçada està inundada en sentit sud. Tot i que s'ha desactivat el pla Inuncat, Protecció civil ha demanat «extremar les precaucions a l'entorn de rius i rieres i no travessar cap punt que encara estigui inundat».

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 10 del matí 595 trucades relacionades amb el temporal. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han fet entre les 10 de la nit i les 10 del matí 46 serveis, la majoria per arbres caiguts i per inundacions. Cap a les 6 del matí s'ha pogut restablir la circulació de trens entre Barcelona i València, tallada des de les 6 de la tarda de divendres per la inundació de l'estació de Vinaròs. El tall ha afectat diversos trens, entre ells, un talgo que ha obligat als seus usuaris a passar entre 8 i 12 hores a dins el tren a l'Aldea.

Des que va començar l'episodi de pluges, Protecció Civil ha rebut 595 trucades, amb 440 expedients. 281 dels avisos es van fer des del Montsià, 64 des del Baix Ebre, 41 del Baix Camp, 35 del Barcelonès, 25 del Garraf, 24 del Tarragonès, 17 del Maresme, 16 del Vallès Occidental, 11 del Gironès i 8 de l'Alt Empordà. El municipi des d'on es van fer més trucades al telèfon d'emergències és Alcanar (120), seguit d'Amposta (51), Tortosa (40), Sant Carles de la Ràpita (30) i Barcelona (29).

Dels registres de pluges de les darreres hores destaquen els 250 l/m² del Parc Natural dels Ports, els 235,4 l/m² d'Alcanar, els 153,9 l/m² d'Ulldecona, els 144l/m² de Mas de Barberans, els 109,7 l/m d'Horta de Sant Joan i els 103 l/m² dels Alfacs.

Els Bombers de la Generalitat han fet fins a les 10 del matí 46 serveis relacionals amb la pluja i el vent. La majoria dels 19 avisos rebuts des de les Terres de l'Ebre eren per inundacions de baixos. D'entre els serveis que han fet els bombers en destaca un que han fet aquest dissabte a les deu del matí al carrer Roca Roja, a Alcanar Platja, on ha cedit el paviment d'un carrer i el mur d'un aparcament privat, cosa que ha fet caure parcialment els vehicles que hi havia estacionats.

tracking