Diari Més

Els efectes dels aiguats

La pluja inunda la N-340 al seu pas per Alcanar

La pluja obliga a desviar el trànsit a l'AP-7 des de Torreblanca a Tarragona i a aturar trens del corredor del mediterrani a Vinaròs

Un home home travessant el barranc de la Galera, a Masdenverge, amb el gos als braços.

La pluja inunda la N-340 al seu pas per Alcanar i obliga a aturar trens del corredor mediterrani a VinaròsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja intensa que cau aquest divendres a la tarda a la zona sud del país ha inundat la carretera N-340 a l'altura del punt quilomètric 1.061, al seu pas per Alcanar (Montsià). Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit han indicat que s'ha tallat la circulació en aquest punt en ambdós sentits de la marxa i que es fan desviaments senyalitzats per la carretera C-12. D'altra banda, les tempestes també han caigut amb força a la zona nord del País Valencià, i han afectat els trens del corredor mediterrani a Vinaròs, a Castelló. Renfe ha informat que s'estan retardant les sortides dels trens de València cap a Barcelona i de Barcelona cap a València a l'espera de com evoluciona la situació. Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat.

El subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recomanat «evitar la mobilitat en la mesura que sigui possible» específicament a l'àmbit del Montsià, perquè «hi ha un front de pluges importants amb acumulacions significatives».

El cos d'emergències ha indicat que s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja a Alcanar, on han caigut 29,8 litres d'aigua per metre quadrat en mitja hora. El telèfon 112 ha rebut 209 trucades per 151 incidències relacionades amb el fenomen meteorològic fins a dos quarts de set de la tarda d'aquest divendres. 49 s'han fet des del Montsià (28 de les quals des d'Alcanar) i 31 des del Baix Camp.

La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos, caigudes d'arbres o branques, rescat de vehicles o despreniments a la via. A banda, s'ha registrat una caiguda del subministrament elèctric a Sant Carles de la Ràpita que afecta 963 abonaments, segons Protecció Civil.

Des dels Bombers també s'ha rebut la majoria d'avisos d'Alcanar. Des de les quatre de la tarda n'hi ha hagut 35, la majoria per inundacions de baixos, aigua a la via pública, filtracions a sostres o arbres caiguts.

També cal destacar que la Policia Local d'Alcanar ha tallat l'accés al camí del Virol i al Fondo de Jan, a les Cases d'Alcanar.

La pluja obliga a desviar el trànsit a l'AP-7 des de Torreblanca a Tarragona

La Delegació del Govern central a la Comunitat Valenciana ha decidit desviar el trànsit a l'AP-7 de manera gratuïta entre Torreblanca (Castelló) i L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) per facilitar la circulació a la zona nord de la província de Castelló en la que hi ha diverses vies tallades, com l'N-340, a causa del temporal de pluges.

Segons han informat fonts de la Delegació, es recomana no usar en vehicle ni realitzar desplaçaments si no són estrictament necessaris a la província. Especialment es recomana no agafar el cotxe a la zona nord entre Torreblanca i el límit de la província i des de Vinaròs cap a l'interior.

La circulació en aquesta zona és molt perillosa a causa dels embassaments d'aigua i encreuaments de barrancs amb avinguda sobre calçada.

Les vies afectades per aquesta situació són, principalment, l'N-340 des de Torreblanca al límit provincial, l'N-232 en el seu quilòmetre 1,80 cap a Morella i l'N-238 a Vinaròs, així com nombroses carreteres secundàries.

Imatge de l'estat de les vies a l'estació de Vinaròs-

La pluja inunda la N-340 al seu pas per Alcanar i obliga a aturar trens del corredor mediterrani a VinaròsAdif

tracking