Diari Més

Successos

Desarticulada una banda dedicada al cultiu de marihuana a l'Ebre

Vuit detinguts i més de 600 plantes decomissades en l'operatiu policial

Pla general d'una de les plantacions de marihuana localitzades a l'Ebre.

Desarticulada una banda dedicada al cultiu de marihuana a l'EbrePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desarticulada una organització criminal que es dedicava al cultiu de marihuana a l'Ebre. Un operatiu de la policia espanyola ha finalitzat amb vuit detinguts, més de 600 plantes de marihuana decomissades i 1,5 quilos a punt per a la venda. Els agents van desmantellar fins a quatre plantacions de marihuana, repartides entre els municipis de Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita, que s'amagaven soterrades al subsòl per evitar la seva detecció. A través d'una trapa perfectament dissimulada al terra s'accedia a les instal·lacions que, segons la policia, s'havien construït expressament per al cultiu. Estaven dotades amb el serveis de llum, aigua i ventilació necessaris. Entre els detinguts hi ha un jardiner expert en l'ús de productes fitosanitaris per incrementar la producció de les plantacions.

L'operació va començar a principis d'any, a partir de ramificacions d'actuacions policials anteriors de fets similars. Aquesta continuïtat va permetre descobrir l'existència d'aquest grup criminal que, de forma concertada, gestionava quatre plantacions de marihuana a les poblacions de Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita, totes elles soterrades per evitar ser detectades i aclimatades amb els serveis necessaris. La banda prenia l'electricitat de l'escomesa general -amb el conseqüent perjudici econòmic per a la companyia.

Narcotraficants professionals

Els detinguts tenien una alta qualificació, segons la policia espanyola, en el tractament i distribució de la marihuana. Un dels arrestats regenta un establiment la qual cosa els facilitava obtenir tot tipus de materials per a les plantacions, així com la comercialització de part de la droga cultivada. Un altre dels detinguts era un expert jardiner. La seva funció, dins de l'organització, era la d'utilitzar productes sanitaris a fi de maximitzar la producció de les plantacions.

En els quatre registres es van decomissar 610 plantes de cannabis sativa i 18,5 quilos més de marihuana envasada, a punt per a la seva venda. També es va intervenir material de reg, ventilació, climatització, elèctric i fitosanitaris d'ús exclusiu en aquest tipus de cultiu, així com dos vehicles que es feien servir per transportar la producció i una gran quantitat de documentació relacionada amb les activitats il·lícites.

Als vuit detinguts -sis homes i dues dones- se'ls imputen delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal. Van passar a disposició judicial i el jutge va decretar presó provisional per a quatre d'ells i llibertat amb càrrecs a la resta a l'espera de judici. L'operació va ser duta a terme per agents policials de la comissaria de Tortosa, amb la col·laboració de la Policia Local.

tracking