Diari Més

Policial

Intervenen gairebé 4.000 plantes de marihuana a diversos pobles de la Ribera d'Ebre

Un veí de l'Arboç i un de Riba-roja d'Ebre han estat detinguts per delictes contra la salut pública

Totes les plantacions estaven amagades en zones rurals de molt difícil accés.

Intervenen gairebé 4.000 plantes de marihuana a diversos pobles de la Ribera d'EbreMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han intervingut, des del mes de juny fins a aquest octubre, 3.788 plantes de marihuana a Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Tivissa i Riba-roja d'Ebre, municipis de la comarca de la Ribera d'Ebre. De les quatre plantacions intervingudes, s'ha pogut detenir als responsables de dues d'elles. El primer és un home de 39 anys i veí de l'Arboç (Baix Penedès), i el segon és un home de 23 anys, de nacionalitat anglesa i veí de Riba-roja d'Ebre. Estan acusats de delictes contra la salut pública per cultiu i elaboració de substàncies estupefaents. Totes les plantacions estaven amagades en zones rurals de molt difícil accés i es regaven amb sistemes de reg gota a gota.

La primera de les intervencions es va fer a finals del mes de juny al municipi de Vinebre. En una finca rural es van localitzar 2.393 plantes de marihuana. L'avís el va donar el cos d'Agents Rurals després d'una intervenció a la zona a causa d'un incendi. Els Mossos segueixen investigant per establir l'autoria i responsabilitat d'aquesta la plantació.

Molt prop d'aquesta primera finca però ja al terme municipal de la Torre de l'Espanyol, també els Agents Rurals van alertar, a principis del mes de juliol, d'un segon cultiu de marihuana amb 1.166 plantes. La investigació va servir per localitzar l'autor que va ser detingut després que la policia escorcollés el seu domicili on es van localitzar diversos indicis que l'incriminaven. L'arrestat és un home de 39 anys i veí de l'Arboç.

Per altra banda, a finals del mes de setembre, agents dels Mossos d'Esquadra van trobar 139 plantes de marihuana en una finca situada en una zona boscosa i de molt difícil accés al municipi de Tivissa. El propietari del terreny va declarar desconèixer la seva existència i la investigació continua oberta per determinar l'autoria dels fets.

Finalment, a principis d'aquest mes d'octubre, agents dels Mossos van localitzar 90 plantes de marihuana a la localitat de Riba-roja d'Ebre, Estaven distribuïdes en dos llocs diferents amb un sistema de reg tipus gota a gota i el seu responsable les assecava en una tenda de campanya on s'hi van trobar 16 quilograms de cabdells assecats i preparats per al consum. La persona que cultivava el terreny, un home de 23 anys, nacionalitat anglesa i veí de Riba-roja d'Ebre, va quedar detingut després de la intervenció.

tracking