Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil intervé més 220 quilos de pop per la seva venda 'il·legal' a les Cases d'Alcanar

Els cefalòpodes no havien passat per la llotja i no complien els controls sanitaris i de traçabilitat normatius

Els agents van localitzar el pop en uns bidons dins una furgoneta.

La Guàrdia Civil intervé més 220 quilos de pop per la seva venda 'il·legal' a les Cases d'AlcanarGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), ha intervingut 225,30 quilos de pop quan era transportat en una furgoneta al port pesquer de les Cases d'Alcanar, sense haver passat per la llotja de pescadors.

La intervenció es va produir el passat dia 13 de setembre a la tarda, quan agents delSEPRONAdel Destacament del Parc Natural del Delta de l'Ebre i de la Patrulla de Tortosa, van observar l'arribada al port pesquer de les Cases d'Alcanar d'una embarcació pesquera, i que una vegada amarrada va començar a descarregar. Els agents van apreciar que una part de les captures s'introduïen a la cambra frigorífica de la llotja i posteriorment cinc bidons de plàstic blau es derivaven cap al maleter d'un vehicle de càrrega estacionat al recinte portuari.

Després d'interceptar el vehicle a la sortida de les instal·lacions portuàries i procedir a la inspecció d'aquest, es va comprovar que portava 5 bidons de plàstic de color blau que contenien 179,65 quilos de pop, sense disposar la persona identificada del document de transport, que empara el trasllat de captures des del punt de descàrrega fins al lloc de venda.

Posteriorment van procedir a la inspecció de l'embarcació on els agents van determinar diverses infraccions relacionades amb l'armador i embarcació, per la qual cosa va ser denunciat davant del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la primera venda de productes pesquers.

tracking