Diari Més

Els veïns de l'N-340 «ocupen» la delegació del Govern per exigir la gratuïtat de l'AP-7

Pretenen passar la nit al Palau Abària per «exigir» que es compleixin les resolucions del Parlament

Imatge d'arxiu d'una de les concentracions a l'Ametlla de Mar a l'N-340.

Imatge d'arxiu d'una de les concentracions a l'Ametlla de Mar a l'N-340.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta s'ha proposat ocupar aquest dilluns la seu de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, al Palau Abària de Tortosa. Després de la reunió dels seus representants, Llorenç Navarro i Enric Lange, amb el delegat ebrenc, Xavier Pallarés, li han comunicat que volen passar la nit a la seu governamental per exigir que es compleixi amb les promeses de gratuïtat de l'autopista AP-7 «per a totes i tots», «sense distinció de mesures i volums».

Navarro ha assegurat que emprenen aquesta acció reivindicativa «light» per explicar a la ciutadania que les bonificacions «són una falsedat», una opció efímera i condicionada, que s'acabarà convertint en un pagament «de per vida» d'autopistes i autovies. «El Parlament va aprovar la gratuïtat de l'AP-7 i ho volem immediatament per a tothom», han defensat.

La delegació del Govern a les Terres de l'Ebre permetrà i garantirà els drets dels tres representants del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta que «ocupen» la seu governamental a Tortosa. És la primera vegada que el Palau Abària es converteix, de portes endins, en espai de reivindicació civil i el delegat Xavier Pallarès i els funcionaris han treballat per establir les mesures de seguretat pertinents i per garantir el benestar dels manifestants. Els representants veïnals passaran la nit en la sala de reunions, on tenen a l'abast serveis i màquines de begudes, i se'ls ha ofert aliments perquè l'edifici s'ha tancat a les vuit del vespre fins demà dimarts a les vuit del matí. Pallarès ha insistit que el Govern és el primer interessat en què Foment apliqui els desviament i bonificacions per descongestionar l'N-340, i ha defensat que malgrat que són mesures poc aplaudides pel moviment veïnal, «són les que s'han pogut aconseguit per aplicar de manera imminent».

tracking