Diari Més

Els atemptats del 17-A

Alcanar prepara un homenatge als Cossos de Seguretat que van actuar durant els atemptats del 17-A

L'alcalde del municipi ha confirmat la celebració d'un acte de record el pròxim dia 16 d'agost

El camió carregat amb més d'un centenar de bombones de butà sortint de la urbanització Montecarlo, aquest 21 d'agost de 2017

casa, Alcanar, Mossos d'Esquadra, bombones, atemptat, butàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Alcanar, al Montsià, municipi en el qual es trobava el xalet on els terroristes islamistes van organitzar els atemptats del 17-A en els quals van morir 16 persones, homenatjarà els agents dels Cossos de Seguretat que van participar en les tasques realitzades durant aquells dies.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha dit a EFE que ara que s'estan coneixent aspectes del sumari, els veïns d'aquesta localitat, commocionada per l'explosió d'un xalet on després es va saber que els terroristes estaven preparant explosius per cometre atemptats, estan sent conscients del que es va tramar allà.

A la zona en la qual es trobava el xalet on van explotar les bombones de gas i el material explosiu amb el qual els terroristes volien cometre un gran atemptat encara es poden veure les restes d'aquell succés.

Montserrat ha explicat que el dia 16 tenen previst fer «un petit acte de recordatori d'aquest trist aniversari» i que volen que sigui sobre tot un acte d'«homenatge i de reconeixement» els diferents Cossos de Seguretat que van participar-hi.

«Des dels Mossos d'Esquadra, Policia, Bombers, Sistema d'Emergències Mèdiques o Creu Roja, que van estar allà en moments difícils, intentant fer més fàcil la vida a tota la gent a la qual va afectar», ha detallat.

Montserrat s'ha referit a les novetats que s'han anat coneixent sobre els dies previs a l'atemptat. «Ara que s'ha aixecat el secret de sumari va apareixent informació i vas descobrint qüestions que confirmen allò que en un principi no pensàvem. Quan va explotar (el xalet) ho vam atribuir a una explosió fortuïta de gas i arran dels de Barcelona i Cambrils ja hi va haver un vincle», ha afegit.

tracking