Diari Més

Medi Natural

Gepec vol impedir que es construeixi una pista forestal de 3,5 km a la serra de Cardó

L'entitat ecologista senyala el perill de permetre l'accés a una zona «fràgil i aïllada»

Imatge d'un camí de muntanya a la serra de Cardó, entre Tivenys i el Perelló.

Gepec vol impedir que es construeixi una pista forestal de 3,5 km a la serra de CardóGepec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'entitat ecologista GEPEC-EdC ha tornat a reclamar al Departament d'Agricultura que no executi la construcció d'una pista forestal de 3,5 km al cor de la serra de Cardó, a Tivenys.

Segons el seu parer, aquesta infraestructura permetria l'accés rodat «a una les zones més fràgils i aïllades d'aquest espai natural, refugi de les espècies més sensibles a la presència humana», exposa en una nota de premsa.

Segons recorden els ecologistes, el 2016 van aconseguir aturar la construcció de la pista pocs dies abans de l'inici de les obres.

«L'administració ambiental va donar la raó al GEPEC-EdC, admetent que es volia fer una obra que requeria una obligada avaluació d'impacte ambiental prèvia».

Ara, segons denuncien, el Departament d'Agricultura pretén realitzar aquest tràmit d'avaluació d'impacte ambiental «desvirtuat i fet a mida», ja que fins i tot «han adjudicat la seva construcció a una empresa, intentant maquillar així una situació del tot il·legal».

A més de demanar a Agricultura que no dugui a terme les obres, també reclamen a Territori i Sostenibilitat que no doni la corresponent autorització ambiental i «que es conservin i protegeixin els valors naturals, paisatgístics i culturals d'aquesta serra i que es treballi per la seva valoració».

La justificació per obrir aquesta pista és el seu ús en cas d'incendis forestals, però Gepec-EdC rebat que l'estudi dels incendis històrics que han afectat aquesta serra «indiquen que difícilment podria ser utilitzada en cas d'un gran incendi desenvolupat per no ser una zona segura per als bombers».

D'altra banda, afegeixen que la pista es vol obrir segueix l'antic camí real que unia les poblacions de Tivenys i el Perelló, «un antiquíssim camí que serà totalment destruït» i que «té un elevat interès històric i cultural».

Per això, GEPEC-EdC farà arribar a la Generalitat un informe redactat «pel màxim expert en camins i camins del país» que certifica aquests aspectes.

tracking